Εβδομάδα Παθών για την ασθμαίνουσα και παραπαίουσα κυβέρνηση

Ξεκινά σήμερα η εβδομάδα των Παθών για την … ακυβέρνητη κυβέρνηση, στη σκιά του αντάρτικου των βουλευτών και με τα ενδεχόμενα όλα ανοιχτά.Το μενού περιλαμβάνει: την επίσκεψη και ομιλία, το μεσημέρι, του πρωθυπουργού στην παρουσίαση του υπουργείου ανάπτυξης για την ίδρυση επιχειρήσεων σε μία μέρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με….
πληροφορίες, θα συνεδριάσει το άτυπο υπουργικό συμβούλιο όπου υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί θα μάθουν τι περιλαμβάνει το εθνικό σχέδιο 2012-2015 αλλά και θα πάρουν μια πρόγευση για τις αποκρατικοποιήσεις. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα όπου θα ενημερωθούν οι βουλευτές για τα εξειδικευμένα μέτρα του Εθνικού Σχεδίου. Το νέο πακέτο μέτρων θα μπει σε δημόσια διαβούλευση και το αργότερο μέσα στο δεύτερο 15ήμερο του Μαΐου θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή. Την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα συνεδριάσει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο όπου, ο πιο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης, ο υπουργός των οικονομικών θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του εθνικού σχεδίου.

Ωστόσο αυτό που θα κρίνει την τύχη της κυβέρνησης του μνημονίου, είναι εάν και κατά πόσο θα συνεχιστεί η «εξέγερση» των βουλευτών, η οποία συνιστά «κόλαφο» όχι μόνο για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου. Θυμίζουμε απλά πως το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια που οι βουλευτές δεν ψήφισαν, έχει περάσει και εγκριθεί τρεις φορές από το Υπουργικό Συμβούλιο. Με δεδομένη λοιπόν αυτή την κατάσταση που δείχνει τα πελώρια κυβερνητικά αδιέξοδα, αποτέλεσμα των αδιεξόδων στα οποία οι κυβερνητικές επιλογές έχουν οδηγήσει τον τόπο, ο Γ. Παπανδρέου, σκέφτεται πολύ σοβαρά να πάει σε πρόωρες εκλογές! Άλλοι κύκλοι, πάντως κάνουν λόγο για αποπομπή από την κυβέρνηση του Γ. Παπακωνσταντίνου ή και άμεσο συνολικότερο ανασχηματισμό της κυβέρνησης!

Kentrinews.gr – Αρχική Σελίδα

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    αστοχια στον τιτλο και την φωτογραφια

    παιδια μην μπερδευετε την βουρτσα με την π….

    συμμορφωσου admin

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *