Υποψήφιος και ο Παπουτσής – οι προυποθέσεις που θέτει…

Tην υποψήφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει εμμέσως πλην σαφώς- και υπό σαφείς όμως προϋποθέσεις – ο κ. Χρήστος Παπουτσής .

Δήλωσή του στην Real News που κυκλοφορεί αύριο αποτελεί, σύμφωνα με αναλυτές, προοίμιο υποψηφιότητας, αν και εφόσον …δεν συμβεί κάτι άλλο – πχ εκλογές-καθώς αυτό που φαίνεται να τον απασχολεί είναι πρώτα να…..
βγεί η χώρα από την δύσκολη κατάσταση.

Και αν η μάλιστα η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων – που κρίνονται αύριο – είναι η πρώτη και βασική προϋπόθεση, όπως λένε συνεργάτες του ή δεύτερη και σημαντικότερη είναι πάντα κατά τους ίδιους, το να υπάρχει «συλλογικότητα» τουτέστιν να τον προτείνουν μαζικά όπως ήδη γίνεται .

Δέχεται λέγεται από τους συνεργάτες του, πιέσεις-αιτήματα να εκφράσει ένα δυναμικό μέρος της βάσης και των στελεχών. Μάλιστα αφήνεται να εννοηθεί ότι υπάρχει εν δυνάμει – ο κρίσιμος αριθμός υπογραφών των μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Τα ίδια στελέχη λένε πάντως ότι όλα αυτά ισχύουν υπό την αίρεση της επιτυχίας των συζητήσεων και τονίζουν ότι αύριο είναι «μια κρίσιμη μέρα».
Ολόκληρη η δήλωση Παπουτσή έχει ως εξής:
«Η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές σε μια ταραγμένη εποχή και σε ασταθές διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον. Η δική μου προσπάθεια είναι επικεντρωμένη στο έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου με στόχο την επιτυχία των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Ελλάδα ς από την κρίση. Μια κρίση, στην οποία διακυβεύονται η ευρωπαϊκή θέση της χώρας και η σχέση της με το ευρώ, κορυφαίες κατακτήσεις των εργαζομένων, το κοινωνικό κράτος, ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος, οι προϋποθέσεις της ανάπτυξης και της αξιοποίησης του εθνικού μας πλούτου. Όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και ψηφισθεί στη Βουλή η νέα και οριστική δανειακή σύμβαση μετά το PSI, τότε και μόνο τότε, σύμφωνα με την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας το Κινήματος. Φυσικά, με προσφυγή στις κάλπες και την ψήφο των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ, με πλήρη και αυστηρή εφαρμογή του Καταστατικού μας. Όλοι μας έχουμε το καθήκον να εγγυηθούμε την εσωκομματική δημοκρατία και τη συλλογική λειτουργία, την αυτονομία της πολιτικής και της ιδεολογίας αυτού του μεγάλου λαϊκού Κινήματος για να παραμείνει πάντα ο βασικός κορμός της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης. Εξάλλου, μόνον οι πολιτικές διαδικασίες μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Σε ότι με αφορά, ποτέ δεν αρνήθηκα να αναλάβω την ευθύνη ενός αγώνα που διεξάγεται με συλλογικότητα και υπηρετεί αρχές και αξίες.

http://www.prionokordela.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *