Εμπλεξαν το Φανάρι με τη Μύκονο


Γράφει ο Προσκυνητής

Επεισόδιο απειλήθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι κατά τη διάρκεια της Αναστάσιμης Λειτουργίας, απ’ αυτούς που θεωρούν την εμφάνιση και παρουσία τους εκεί όχι σαν αποτέλεσμα πίστης, αλλά σαν αφορμή κοσμικής προβολής και σαν τρόπο εξασφάλισης μελλοντικά, πολιτικών και…..
προσωπικών προσόδων και κερδών. Μια φωτογραφία δίπλα στο Πατριάρχη σύμβολο της ορθοδοξίας, στις πρώτες σειρές των υψηλών πιστών, εξασφαλίζει πολιτική προβολή, είναι μια καλή αφορμή προβολής σε προεκλογικά φυλλάδια και μια τρανή απόδειξη της ευλάβειας, που αύριο θα εξαργυρωθεί με τη ψήφο των αφελών πιστών.
Επεισόδιο απειλήθηκε όταν δήμαρχος δήμου της Αττικής απαίτησε να τοποθετηθεί στη πρώτη σειρά η σύζυγος του, γνωστή και ως Μπάρμπυ, κατά παράβασιν του εθιμικού και του πρωτοκόλου.’Οταν αυτό δεν έγινε αποδεκτό απείλησε με αποχώρηση, απειλή που δεν πραγματοποίησε εμπρός στο θόρυβο που δημιουργήθηκε και εμπρός στη κατακραυγή των υπόλοιπων παρισταμένων. Ο ίδιος για να διασκεδάσει αργότερα τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν, δήλωνε ότι έχει άριστες σχέσεις με τη κομματική ηγεσία, ότι συνομιλεί καθημερινά με τον πρόεδρο του κόμματος του, και ότι στις επερχόμενες εκλογές έχει κλείσει και θα συμμετέχει σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, έχοντας βάλει πλώρη και απώτερο στόχο το μεγαλύτερο δήμο της χώρας, αφού με αυτόν ενώνεται και υπακούει όλη η παράταξη.
‘Ετσι φέτος πέραν των παραπάνω και της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με το σύζυγο της που βρέθηκαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στη πρώτη γραμμή των ευλαβών πιστών και ευεργετών, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και άλλοι πολιτικοί, περιφερειακοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες με πρώτον απ’ όλους το πολυθεσίτη δήμαρχο του Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, το όνομα του οποίου κυκλοφορεί και για τη θέση του υποψηφίου προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, έχοντας ξεσηκώσει πολλή συζήτηση αλλά και τεράστιες αντιδράσεις στο χώρο της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γ. Πατούλης που συνοδευόταν από την πληθωρική σύζυγο του, φρόντισε να κάνει ιδιαίτερα εμφανή τη παρουσία τους, γεγονός που ενόχλησε πολλούς προσκυνητές που αναρωτήθηκαν, αν βρίσκονται σε θρησκευτική τελετή ή σε προεκλογικό πάρτυ προβολής υποψηφίου.
Ας μη κακίζουμε λοιπόν τις προσφορές των διαφόρων εντύπων και εφημερίδων με τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας σε CD, για την αύξηση της κυκλοφορίας τους, όταν την ίδια στιγμή συμπεριφέρονται με τον τρόπο αυτό εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού.
Πρόσφατη είναι επίσης η επίσκεψη άλλης φερόμενης ως υποψήφιας από τον ίδιο πολιτικό χώρο στο Φανάρι τη Κυριακή της Ορθοδοξίας, που χρησιμοποίησε τη κομματική της θέση και ιδιότητα, σε ιδιωτική επίσκεψη, για να βρεθεί στη πρώτη σειρά των καθισμάτων και να απολαύσει προβολής, επιδεικνύοντας τα καλλίγραμμα ομολογουμένως πόδια της, και τη μίνι φούστα της που όσο κι αν τραβούσε αμήχανα η ίδια δεν μάκραινε, απ’ όσο είδαμε στις φωτογραφίες με τον Πατριάρχη που δημοσίευσε στη προσωπική της σελίδα στο διαδίκτυο, έχοντας το σύζυγο της κάποιες σειρές πιο πίσω.
Ας πει κάποιος σ΄ όλους αυτούς ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Φανάρι είναι αιώνιο σύμβολο του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού, κι όχι κοσμικό κέντρο της Μυκόνου.

Ο Προσκυνητής

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ , ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ Σ΄ΆΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *