Μαθήματα ξένων γλωσσών για ενήλικες: επιχορηγούμενα μαθήματα ξένων γλωσσών για ενήλικες.

Εκμάθηση Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ισπανικών και Ιταλικών στα εξειδικευμένα φροντιστήρια ενηλίκων Ευρωδιάσταση με δυνατότητα επιχορήγησης (μερικής ή ολικής) από πόρους ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ.
Είστε ιδιωτικός υπάλληλος, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ; Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα ξένων γλωσσών στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ευρωδιάσταση με μερική ή ολική κάλυψη του κόστους από πόρους ΟΑΕΔ / ΛΑΕΚ 0,45%.
Η εισφορά υπέρ ΛΑΕΚ καταβάλλεται από όλες τις επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό ασφαλιστέο στο ΙΚΑ. Το ύψος της εισφοράς αποτελεί συνάρτηση του ύψους της συνολικής μισθοδοσίας της επιχείρησης.

 Οι προϋποθέσεις κάλυψης του κόστους ξένης γλώσσας που θα παρακολουθήσετε στην Ευρωδιάσταση από πόρους ΛΑΕΚ 0,45% είναι οι εξής:
1) Η έγκριση της επιχείρησης στην οποία εργάζεστε, καθώς δικαιούχος του ποσού είναι η επιχείρηση και όχι ατομικά οι εργαζόμενοι.
2) Να μην έχει ήδη διαθέσει η επιχείρηση το σύνολο του κονδυλίου που δικαιούται για άλλον εργαζόμενο/-ους / άλλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Η διάθεση του ποσού που δικαιούται η επιχείρηση είναι στη διακριτική της ευχέρεια. Παραδείγματος χάριν, μπορεί μία επιχείρηση να απασχολεί 50 εργαζόμενους και να διαθέσει όλο το ποσό της εισφοράς ΛΑΕΚ 0,45 που δικαιούται για την εκπαίδευση ενός μόνο από αυτούς.
Επιλέγοντας να υπαχθεί το πρόγραμμα ξένης γλώσσας που θα παρακολουθήσετε στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ευρωδιάσταση στη διαδικασία του ΛΑΕΚ, θα πρέπει να ακολουθείτε πιστά το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα δηλωθεί στον ΟΑΕΔ και σε περίπτωση απουσίας από ένα μάθημα θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται έγκαιρη γνωστοποίηση στον ΟΑΕΔ.
Η υποβολή στον ΟΑΕΔ του φακέλου έναρξης του προγράμματος γίνεται ηλεκτρονικά από την επιχείρηση. Η διαδικασία είναι απλή και οι γραμματείες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ευρωδιάσταση μπορούν να σας καθοδηγήσουν εφόσον δεν την έχετε ξανακάνει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *