ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


«Περισσότερες ευθύνες για την επόμενη ημέρα»

Η ποσοστιαία άνοδος των δυνάμεων της Αριστερής Ενότητας στις φοιτητικές εκλογές μας γεμίζει αισιοδοξία, αυξάνοντας παράλληλα τις ευθύνες μας για τους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Παρά την προσπάθεια να μετατραπεί η διαδικασία σε μια «μάχη» μηχανισμών, προσπάθεια που φανερώνεται τόσο από την επιλογή της ημερομηνίας, όσο βέβαια και από την παρέμβαση της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ που, σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον των νέων ανθρώπων, εξαντλείται στις σημειώσεις και τις εκδρομές, η αριστερά κατόρθωσε να αυξήσει τις δυνάμεις της.
Εξάλλου, η σημερινή μέρα δεν ήταν μια καλή μέρα για τις δυνάμεις του δικομματισμού. Διότι, ενώ η…
.

ΠΑΣΠ κατέγραψε μια νίκη στον “πόλεμο των σημειώσεων” απέναντι στην ΔΑΠ, η κρίση ωστόσο στο εσωτερικό των δύο παρατάξεων, η μεγάλη πτώση της ΔΑΠ και η ούτως ή άλλως χαμηλή καταγραφή της ΠΑΣΠ στους συλλόγους, δείχνουν την έλλειψη νομιμοποίησης της πολιτικής του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού στη νεολαία.

Το αποτέλεσμα της ΑΡ.ΕΝ. έρχεται ως επιβράβευση της δουλειάς που έγινε όλο το προηγούμενο στο εσωτερικό των συλλόγων, με πρώτη την προσπάθεια ανασύστασης του φοιτητικού κινήματος απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Το μοναδικό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα σε 74 από τους 196 συλλόγους ΑΕΙ:

ΔΑΠ: 32,6 από 34,6 (2009)

ΠΑΣΠ: 27,2 από 26,1 (2009)

ΠΚΣ: 14,3 από 15,4 (2009)

ΕΑΑΚ: 9,1 από 8,6 (2009)

Αριστερή Ενότητα: 8,6 από 7,5 (2009)

Διάφορα: 5,6 από 5,2 (2009)

Λευκά: 2,8 από 2,6 (2009)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *