Δεν έσπασε ούτε τζάμι

Δεν το σκέφτηκαν στιγμή. Δεν πήρε κανείς τηλέφωνο τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής για να τον παρακαλέσει. Δεν επενέβη κανείς Υπουργός Πολιτισμού και με νόμο να περάσει “νομοσχέδιο- φωτογραφία” για να σβηστούν τα χρέη. Ούτε έκλεισε ο δρόμος Γλασκώβης- Εδιμβούργου και με τους οπαδούς να καίνε λάστιχα.

Η Γκλάσκοου Ρεϊντζερς τέθηκε σε…..
καθεστώς διαχείρισης από τις φορολογικές αρχές και της αφαιρέθηκαν δέκα βαθμοί από το πρωτάθλημα λόγω οφειλών. Συνολικά η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στη Σκωτία χρωστά 49 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας στο αγγλικό δημόσιο. Αφότου έληξε η σχετική προθεσμία που είχαν οι παράγοντες της ομάδας να υποβάλουν τα σχετικά έγγραφα με τα οποία θα αποδείκνυαν πως ο σύλλογος έχει μπει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Οι αρχές όμως δεν περίμεναν. Έσπευσαν και διόρισαν αυτές δική τους επιτροπή διαχείρισης και πλέον μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης τελεί υπό καθεστώς επιτροπείας, ενώ της έχουν αφαιρεθεί δέκα βαθμοί.

Οι οπαδοί διαμαρτυρήθηκαν, καθώς συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο της ομάδας, το “Αϊμπροξ”, αλλά δεν ακούσαμε ούτε για επεισόδια, ούτε για ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα, ούτε για συλλαλητήρια μέσα στους δρόμους της Γλασκώβης, ούτε για ύβρεις στους υπουργούς και την Πολιτεία που αφαιρεί τους βαθμούς από την ομαδάρα.

Κάπως έτσι δεν συμβαίνει και στην Ελλάδα μας;

Home

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *