Περίσσεψαν ο «πατριωτισμός» και η παραπλάνηση του Κ. Παπούλια

Σε βήμα παραπλάνησης των εργαζομένων και αναπαραγωγής των γνωστών εκβιασμών περί σωτηρίας της πατρίδας μετατράπηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.
Δίνοντας άφεση στη σκληρή αντιλαϊκή επίθεση και τα μέτρα-φωτιά που φτωχαίνουν το λαό, ο Κ. Παπούλιας ισχυρίστηκε πως «δίνεται μια μάχη για να….
επιζήσουμε σαν Ελλάδα. Και βέβαια αυτό είναι το κυρίως ζητούμενο, γιατί αν επιζήσει η Ελλάδα όλα τα άλλα θα τα βρούμε»! Με μια κουβέντα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – παρά τα συνηθισμένα λόγια συμπάθειας προς τους εργαζόμενους – συντάχθηκε ανοιχτά με την κυρίαρχη πολιτική και ρίχνει νερό στο μύλο της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι και αυτά τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν γιατί μόνο έτσι μπορεί να επιβιώσει η χώρα. Οσο για την άποψη που διατύπωσε, πως «ο ελληνικός λαός έχει δώσει πλέον όλα όσα μπορούσε να δώσει», διαστρέφει πλήρως την πραγματικότητα, αφού τα αντιλαϊκά μέτρα επιβλήθηκαν διά πυρός και σιδήρου, με εκβιασμούς, παραπλάνηση και καταστολή, παρά την αντίσταση των εργαζομένων. Ο ελληνικός λαός δεν «έδωσε», όπως ισχυρίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά του αφαίρεσαν δικαιώματα με βία και απειλές για χρεοκοπία. Και αυτά που του αφαίρεσαν δεν του περίσσευαν, αλλά τον έριξαν βαθιά στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Τη συμφωνία του με τη θέση ότι «είναι πρωταρχικό να σωθεί η Ελλάδα», διατύπωσε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, προσθέτοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει «με όρθιους τους Ελληνες», προβάλλοντας τη γνωστή άποψη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ότι μπορούμε να φτάσουμε τους στόχους που θέτει η κυρίαρχη πολιτική και η πλουτοκρατία (δημοσιονομική προσαρμογή, αποπληρωμή χρέους, καπιταλιστική ανάπτυξη) με άλλο μείγμα διαχείρισης. Επανέλαβε ταυτόχρονα ότι οι πολιτικές αυτές πρέπει να είναι δίκαιες, «τα μέτρα κατανεμημένα ορθά» και αποτελεσματικές! Αυτά λέγονται από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ τη στιγμή που με τη λαίλαπα που έχει εξαπολυθεί σαρώνονται τα πάντα και οι εργαζόμενοι παραδίδονται σιδηροδέσμιοι στις ορέξεις του κεφαλαίου.

rizospastis.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *