Εκτελέστηκαν δύο Αμερικανοί “σύμβουλοι” της ουκρανικής κυβέρνησης από επαναστάτες στην Μαριούπολη

O αμερικανικός Στρατός καταγράφει τις πρώτες επίσημες απώλειές του στην ουκρανική κρίση. Μετά τους δεκάδες Αμερικανούς μισθοφόρους οι οποίοι έχασαν την ζωή τους
ειδικά στην αρχή της σύγκρουσης τώρα και οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θρηνούν τους πρώτους νεκρούς.

Δύο Αμερικανοί στελέχη των ειδικών δυάμεων που εστάλησαν ως “στρατιωτικοί συμβούλοι” σκοτώθηκαν σε ενέδρα αγνώστων στην πόλη της Μαριούπολης, που βρίσκεται σττα νότια των επαναστατημένων περιοχών της Νέας Ρωσίας και έχει καταληφθεί από τον ουκρανικό Στρατό.

Μια ομάδα, προφανώς ρωσόφωνων τους πυροβόλησε με ΑΚ-47 ενώ έβγαιναν από ουκρανική βάση και στην συνέχει εξαφανίστηκαν.

Η εκτέλεσή τους έγινε χθες μόλις έφθασαν από το Κίεβο με αρχική προέλευσή τους την βάση του, Fort Benning όπως γράφει το politikus.ru. Συνολικά η αμερικανική ομάδα στραιωτικών συμβούλων που αφίχθηκε στην περιοχή αριθμεί δέκα άτομα προσωπικό.

Η πληροφορία θεωρήθηκε απόρρητη και δεν δημοσιεύθηκε στα ουκρανικά μέσα.

Οπως αναφέρουν ρωσικές πηγές οι δύο σύμβουλοι είναι μέλη ευρύτερης ομάδας και μόλις έφτασαν στο Κίεβο αμέσως μετέβησαν στην Μαριούπολη όπου και συναντήθηκαν με Ουκρανούς βετεράνους στρατιωτικούς οι οποίοι θα τους βοηθούσαν να εκπαιδεύσουν τους νεοσύλλεκτους του ουκρανικού Στρατού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι σύμβουλοι που έστειλαν οι ΗΠΑ ομιλούν την ρωσική γλώσσα,

Σύμωνα με τις ρωσικές υπηρεσίες πληφοροριών ο πρώτος αμερικανο-ουκρανικός πυρήνας στην περιοχή, αποτελείται εκτός από τους Αμερικανούς από βετεράνους απόστρατους της σοβιετικής GRU, οι οποίοι γνωρίζουν τον τρόπο δράσης και διείσδυσης σε εχθρικά κράτη της ρωσικής υπηρεσίας, η οποία είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας μέχρι σήμερα, υπεύθυνη για την ασφάλια των συνόρων και αριθμεί περίπου 100.000 προσωπικό.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη εμπλοκή αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην “πόρτα” της Ρωσίας και το ότι εκτελέλησταν σε χρόνο “μηδέν” μετά την άφιξή τους είναι ένα “καθαρό” μήνυμα της Μόσχας για το τι μέλλει γενέσθαι.

Την ίδια στιγμή ο αρχηγός της ευρωπαϊκής πτέρυγας του ΝΑΤΟ στρατηγός Philip Breedlove υποστήριξε την έναρξη αποθήκευσης οπλισμού, εφοδίων και πυρομαχικών στην Πολωνία για την περίπτωση που χρειαστεί ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων εναντίον της Ρωσίας.

Την ιδέα του για μια Πολωνία-“αποθήκη” οπλισμού για ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα εναντίον της Ρωσίας θα παρουσιάει ο SACEUR Philip Breedlove στα μέλη του ΝΑΤΟ στην διάσκεψη της Ουαλίας το Σεπτέμβριο.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολι ο στρατηγός δήλωσε ότι “το ΝΑΤΟ χρειάζεται προτοποθετημένα εφόδια, προεπεξεργασμένες ικανότητες και μια περιοχή-βάση έτοιμη να υποδεχθεί γρήγορα αναπτυσσόμενες στρατιωτιές δυνάμεις”

Ο στρατηγός πιστεύει ότι η πόλη του Szczecin στα γερμανο-πολωνικά σύνορα είναι ο ιδανικός τόπος υποστήριξης της Multinational Corps Northeast.

“Θα πρόκειται για μια βάση που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα καθημερινά και κάθε ώρα, η οποία θα μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα μόλις χρειαστεί”. Σίγουρα μόνο ευχάριστο δεν θα είναι να μένει κάποιος στην συγεκριμένη βάση αφού θα αποτελέσει στόχο άμεσου πλήγματος από τις ρωσικές δυνάμεις. ακόμα και με μικρής ισχύος πυρηνικά όπλα…

Ο Breedlove είχε προτείνει από την αρχή δημιουργία βάσεων και υποδομών υποστήριξης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, μόλις ξεκίνησε η ουκρανική κρίση, επί της ουσίας πρόκειται για επανεξοπλισμό της Ευρώπης όπως παλαιότερα επί Ψυχρού Πολέμου, μόνο που τώρα το ΝΑΤΟ έχει έρθει πιο κοντά στη Μόσχα.

Κατά τη γνώμη του έτσι θα δοθεί αυτοπεποίθηση στα ανατολικοευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ ότι θα προστατευθούν από την ρωσική “επιθετικότητα”

Η αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων οπλισμού είναι το τελευταίο βήμα πριν την μόνιμη ανάπτυξη μεγάλης ΝΑΤΟϊκής δύναμης στην Πολωνία, αν και η Συμμαχία λέει ότι χρειάζεται μόνο για άμεση απάντηση σε ρωσική εισβολή, οι Ρώσοι στρατηγοί το βλέπουν ως μακρόχρονη προετοιμασία μιας επίθεσης τύπου “blitzkrieg ” των Αμερικανών στη Ρωσία.

Η Μοσχα θεωρεί την κίνηση αυτή τόσο κοντά στα σύνορά της άκρως επιθετική. Σημειώνεται ότι το τωρινό ρωσικό δόγμα επιτρέπει την χρήση πυρηνικών όπλων, σε περίπτωση που συμβατική δύναμη επιχειρήσει να εισβάλλει στην Ρωσία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *