Οι μισθοί μας πάνε χρόνια πίσω !

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την τράπεζα της Ελλάδος ! Σύμφωνα με αυτά, οι μισθοί αναμένεται να βρεθούν στα επίπεδα του 2003 ενώ περισσότερο αναμένεται να πληγούν στο άμεσο μέλλον τα νέα ζευγάρια με παιδιά αλλά και οι νέοι εργαζόμενοι.
Οι μισθοί στον ιδωτικό τομέα έχουν μειωθεί, κατά μέσο όρο 14% ενώ η….
μείωση των αποδοχών για τους δημόσιους υπαλλήλους έφθασε στο 13,5 % και για τους συνταξιούχους το 11,3 % !

Μέσα στο 2011, οι μέσες αμοιβές αναμένεται αφενός να γυρίσουν χρόνια πίσω και θα μειωθούν περαιτέρω κατά 5% με 5,7 % και αφετέρου επειδή αναμένεται έξαρση της ανεργίας.

Το ποσοστό ανεργίας για το 2011, υπολογίζεται στο 15% με 16, 5% και μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους πιθανολογείται ότι θα αγγίξει το 18%, ποσοστό το οποίο μεταφράζεται σε 1.000.000 άνεργους !

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι περίπου 3.000.000 άτομα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν έκτακτη δαπάνη ύψους 500 ευρώ.

Σε έκθεση της ΤτΕ, στοιχεία από ευρωπαϊκή έρευνα δείχνουν ότι η παιδική φτώχεια αυξήθηκε δραματικά την τελευταία πενταετία. Ειδικότερα, το 2009, το 23,4% των παιδιών έως 15 ετών διαβιούσαν σε φτωχά νοικοκυριά έναντι 19,3% το 2005.

Πέρα απ’αυτό, ο κίνδυνος φτώχειας των εργαζομένων έφθασε στο 13,8% και ήταν ο δεύτερος υψηλότερος στην Ε.Ε.των 27.

Στην έκθεση εκτιμάται επίσης πως κατά τη διάρκεια της κρίσης έχει αυξηθεί σημαντικά ο κίνδυνος φτώχειας των χαμηλόμισθων εργαζομένων.

http://sguide.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    Σταματήστε επιτέλους να είστε τόσο ημιμαθείς, άσχετοι και μαλάκες ψευτοπαληκαράδες. Όλοι κάπου εργάζεστε ή εργαστήκατε και έχετε δεί τις πουστιές που γίνονται για να ενθυλακωθεί το δημόσιο(+ ευρωπαϊκό) χρήμα. Όσο πληρωνώσασταν από αυτά τα λεφτά δεν βγάζατε τσιμουδιά. Αλλά δυστυχώς μικροί μου μαλάκες για κάθε € που βγάζατε το αφεντικό σας οικονομούσε 1.000.000 €. Αυτά τα λεφτά τα μοίραζαν οι κρατικοί λειτουργοί (ημέτερα κομματόσκυλα) σε διάφορους επιτήδειους με το (απολύτως)αζημίωτο. Αυτά που λείπουν σήμερα βρίσκονται σε κάποιους λογαριασμούς και όποιος από εμάς καταφέρει να τα πάρει από εκεί και να τα επιστρέψει στο δημόσιο ταμείο (το περιουσιακό στοιχείο των πολιτών)θα είναι ο πραγματικός μάγκας και πατριώτης. Όλα τα άλλα είναι περιττά ξεγκαβλώματα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Φτιάξτε λαγούμια εσείς που ψηφίσατε το μνημόνιο,, με το δήθεν πρόσχημα να σωθεί η χώρα. Ούτε η χώρα σώθηκε, ούτε ο λαός, αλλά εσείς ψάχτε χώρα να σωθείτε….

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕ ΘΕΛΑΝ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ;
    ΤΡΕΧΑΤΕ ΣΑ ΖΩΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ……
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΑΠ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ………

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *