γεωργικά εξαρτήματα

Τα γεωργικά εργαλεία και κατεπέκταση τα γεωργικά εξαρτήματα είναι το ένα από τα βασικότερα κομμάτια της γεωργίας αφού χωρίς αυτά και μόνο με πρωτόγονες μεθόδους η εργασία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ή να γίνει σωστά. …

Τα γεωργικά εργαλεία και τα γεωργικά εξαρτήματα χωρίζονται σε πολλές και ποικίλες κατηγορίες . Μερικές από αυτές είναι:
Τα γεωργικά εργαλεία οργώματος που προετοιμάζουν το εδάφος για τη φύτευση, αλλά και τη εξολοθρέυουν τα ζιζάνια ή τα φυτά που πρέπει να εξαφανισθούν. Το πιο γνωστό είναι το άροτρο . Τα κλασσικά άροτρα χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά στις μέρες μας σε σχέση με παλαιότερες εποχές. , αλλά νέες τεχλογίες βασισμένες στα άροτρα έχουν διαδωθεί και χρησιμοποιούνται από πολλούς αγρότρες. Το άροτρο αναποδογυρίζει το έδαφος θάβοντας χορτάρια και άλλα άχρηστα υλικά για να κάνει το όργωμα καλύτερο και πιο εύκολο.
Αλλα συχνά χρησιμοποιούμενα γεωργικά εργαλεία είναι:
Το δρεπάνι το οποίο είναι ένα αγροτικό εργαλείο που χρησιμοποιείται για την συγκομιδή σιτηρών και χόρτου,ακόμα και στις μέρες μας από πολλούς αγρότες .Το δρεπάνι ή δρέπανο εφευρέθηκε και χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα.
Η θεριζοαλωνιστική μηχανή που είναι ακόμη ένα κλασσικό αγροτικό εργαλείο που χρησιμοποιείται ταυτόχρονα για το θέρισμα και το αλώνισμα.
Η λιχνιστική μηχανή είναι η μηχανή που διαχωρίζει τους φλοιούς από τον καρπό.Χρησιμοποιείται συνήθως στη σημερινή εποχή σε όχι πολύ αναπτυγμένες χώρες.
Η αλωνιστική μηχανή είναι η μηχανή που διαχωρίζει το άχυρο από τον καρπό. Ένα πολύ συχνό γεωργικό εργαλείο που στις μέρες μας έχει σχεδόν ολοκληρωτικά αντικατασταθεί από τη θεριζοαλωνιστική μηχανή.
Μετά τη φύτευση ,υπάρχουν πολλά γεωργικά εργαλεία και γεωργικά εξαρτήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλλιεργήσουν τα ζιζάνια ανάμεσα από τις γραμμές , ή να κάνουν την προσθήκη των λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων .
Η τεχνολογία της σύγχρονης άρδευσης βασίζεται επίσης σε μια μεγάλη γκάμα γεωργικων εργαλείων και γεωργικών εξαρτημάτων αλλά και μηχανημάτων . Βρίσκουμε ποικιλίες από κινητήρες , αντλίες και άλλα εξειδικευμένα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την παροχή νερού σε γρήγορο χρόνο και σε μεγάλες ποσότητες σε μεγάλες εκτάσεις γης . Παρόμοιων τύπων εξοπλισμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *