Ο θάνατος πετάει πάνω από το Τόκυο

Γράφει ο Αδαμάντινος

Σήμερα έγινε σεισμός 7.2 R στο Τόκυο και πάλι οι ηλεκτρομηχανές που δουλεύουν με ντήζελ και πρέπει να αναπληρώσουν την εξωτερική ηλεκτρικη τροφοδοσία των κυκλοφορητών ύδατος που κρυώνουν το νερό στους 3 αντιδραστήρες 1, 2 και 3 της Fukushima δεν λειτουργησαν.

Υπήρξε μεγάλος κίνδυνος αποκάλυψης των ράβδων και….
πιθανότητα μεγάλης έκλυσης ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα. Ευτυχώς η εξωτερική ηλεκτρικη τροφοδοσία επανήλθε στην προτέρα κατάσταση και δεν παρατηρήθηκε έκλυση.

Τις προηγούμενες μέρες πρόσθεσαν άζωτο για να διώξουν το υδρογόνο που ειναι μέσα στον αντιδραστήρα. Αυτή η εξυπνάδα ήταν των Αμερικανών. Το άζωτο με το υδρογόνο σχηματίζει αμμωνία που σε μια θερμοκρασία και πίεση εκρήγνυται. Ευτυχως δεν έγινε τίποτα. Απο ότι ακουσα σταμάτησαν να το βάζουν για λίγο… Μπορει και για πάντα…
Για τη βλακεία δεν υπάρχει βραβείο…

Μεσα σε μερικές μέρες γλυτώσαμε 2 φορές. Το ιώδιο ειναι ενα μεγάλο προβλημα και την διασπορά του στην ατμόσφαιρα τη βλέπετε στη φωτογραφία. Αυτή τη στιγμή είναι πάνω απο το Τόκυο. Και έβρεξε. Το ιωδιο ειναι στο δρόμο.

ΛΙΓΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ…

Η ΤEPCO η εταιρεία που διαχειρίζεται τη Fukushima και που εχει κανει εγκληματικά λάθη, εριξε το νερό που ξεπλενε και διέλυε τις θερμές ράβδους του αντιδραστήρα στη θάλασσα καταστρέφοντας την αλιεία. Τό έκανε αυτο παρότι υπάρχουν φίλτρα για να καθαρίσει το νερό απο τα ραδιενεργά υλικά. Αυτό το νερό χαμηλης ακτινοβολίας είναι νερό με ιώδιο 2 εβδομάδων, μεσα στο χρόνο τον οποίο έχει πάψει να εκπέμπει. Υπαρχει όμως καίσιο. Οπου μετράς το ιώδιο υπάρχει και καίσιο αλλα δεν ειναι σε μεγάλη ποσότητα.
Στην Ιαπωνία αποφεύγουν αρκετες φορές να μιλάνε για το καισιο αλλα ειναι εκεί πάντα, αφού ο λόγος Ιωδίου/καίσιο που παράγονται σε ένα σχάσιμο υλικό παραμένει σταθερός. Στην Ελλάδα την πιάνουν την χτενίζουν και την χτυπάνε στον τοίχο… Ειναι πάντα καθησυχαστικοί. Παρόλα αυτά μετα το Κόσσοβο ο αριθμός καρκινοπαθών αυξήθηκε στην Ελλάδα. Δεν ξέρουν και να μετράνε…

Οσον αφορά τις εκρήξεις υδρογόνου που εγιναν παλιά στη Fukushima … αυτο διέφυγε απο τις εκρήξεις που εγιναν μεσα στον αντιδραστηρα και όχι απο την οροφή. Αυτά είναι παραμύθια. Αυτά όλα Ιώδιο/καίσιο κλπ μεταφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο, κανείς μας κανείς δεν είπε ουτε ένα ευχχαριστώ;

Αυτό δείχνει τι ραδιενέργεια στο Τόκυο από τις 20 Μαρτίου και μετά.

Με περέμβαση μου η κυβέρνηση έστειλε αεροπλάνο να παραλάβει από το Τόκυο όσους Ελληνες το επιθυμούσαν. Ειχα προειδοποιήσει οτι οι επόμενες 2 εβδομάδες θα είναι κρίσιμες.

Επαληθεύτηκα. Την αποδειξη τη βλέπετε στη διπλανή φωτογραφία. Οσοι εφυγαν απο το Τόκυο απο 17-31 γλύτωσαν μια αρκετα μεγάλη δόση ραδιενέργειας απο Ιώδιο και Καίσιο. Οι δυο μπλές διακεκομμένες γραμμές δειχνουν τη περιοχή των φυσικών ορίων πριν το πυρηνικό ατύχημα.

Το Τόκυο παραμένει στο κόκκινο και εχω ζητήσει απο την κυβέρνηση να στείλει χαπια ιωδίου στην πρεσβεια να τα μοιράσει. Η ακτινοβολία ειναι προσθετική. Δεν σημαίνει τίποτα να λές δεν είναι δυνατή γιατί ειναι προσθετική. Σου μπαινει μεσα και δεν βγαίνει ποτε.

Στειλτε χάπια γιατι αναμένεται ισχυρός σεισμος. Για να μη παίζουμε με τα νούμερα να αναγουμε την ένταση του πάντα στο ίδιο βαθος…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *