“Τα πρωθυπουργικά ΘΑ στους απόστρατους, συνεχίζονται.Διαλυόμαστε”. Ένας “ναύτης” γράφει.

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα για τους αποστράτους .

Ημέρα που ,κατά την παλαιοκομματική πρακτική, κατόπιν ενεργειών του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ο Πρωθυπουργός της χώρας συναντήθηκε με τους προέδρους των « Θεσμικών » ενώσεων αποστράτων (δηλαδή των υπό κυβερνητική κηδεμονία ενώσεων ) για να του….
εκθέσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν , όχι βέβαια όλα αλλά μόνο αυτά που, κατόπιν φιλικής υποδείξεως του κ. Παναγιωτόπουλου, αποφάσισαν και συμφώνησαν να του παρουσιάσουν , με σκοπό την ενημέρωση του και πιθανόν την λύση μερικών από αυτά τα προβλήματα από τον, μη έχοντα καμία ευθύνη γι αυτά, Πρωθυπουργό .

Είναι απορίας άξιον πως ο Πρωθυπουργός αφού έλαβε αυτά τα εξουθενωτικά μέτρα επιβάλλοντας μειώσεις των αποδοχών των αποστράτων όχι αντίστοιχες των υπολοίπων συνταξιούχων αλλά τριπλές περικοπές με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, παρακολουθεί απαθής, εάν δεν τη συντονίζει, την διάλυση του προνοιακού συστήματος των Ε. Δ το οποίο είχε δημιουργηθεί από τα στελέχη χωρίς κρατική συμβολή και δέχεται χωρίς αντίδραση τις υποδείξεις της Τρόικας για τον τρόπο λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, συναντάται εκ των υστέρων με τους προέδρους, έστω και αυτών των ενώσεων ΝΠΔΔ, για να ενημερωθεί και να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις.

Εάν όλα αυτά δεν είναι ένα κακοστημένο επικοινωνιακό παιχνίδι σε βάρος των αποστράτων για :

• Να δείξει το εκ των υστέρων υποκριτικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τους αποστράτους και κατ΄ επέκταση για τις Ε. Δ με την εξαγγελία αφενός ικανοποίησης ελαχίστων θεσμικών αιτημάτων, όπως η παράταση του δικαιώματος στην εργασία για ένα έτος ακόμα των αποστράτων ( το οποίο μετά από ενέργειες της μη θεσμικής ενώσεως ΑΕΝΑΕΔ είχε ικανοποιηθεί και είχε τακτοποιηθεί με πράξει νομοθετικού περιεχομένου που όμως δεν προωθήθηκε προς ψήφιση στην βουλή ) και η οποία δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος αλλά απέφερε έσοδα στο δημόσιο και αφετέρου ενός υποσχεσηολογικού προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης τους σε βάθος χρόνου σε συνάρτηση με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας , δηλαδή κάτι σαν το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

• Να αποσβέσει τις αντιδράσεις των εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελεχών για τα θεσμικά και πρακτικά θέματα που τους απασχολούν

• Να ξανακερδίσει το απολεσθέν έδαφος στον, για την Κυβέρνηση προνομιακό, χώρο των Ε. Δ ( το οποίο οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι εκτιμούν ότι το καρπώνεται η Χρυσή Αυγή )
τότε δυστυχώς αποδεικνύει ότι έχουμε μια Κυβέρνηση και ένα Πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων που αγγίζουν τα όρια του επικινδύνου .

Η σημερινή ημέρα λοιπόν μπορεί σαφέστατα να χαρακτηριστεί ως η Μεγάλη Δευτέρα της εβδομάδας των παθών των στελεχών εν ενεργεία και αποστρατεία, τα οποία πλέον δεν αντιμετωπίζουν απλά δυσκολίες αλλά πρόβλημα επιβίωσης , η οποία δυστυχώς δεν θα είναι εβδομάδα και θα πρέπει να περιμένουμε πολλά χρόνια για να έρθει η πολυπόθητη Ανάσταση εάν μας καθησυχάσουν οι όποιες υποσχέσεις και τα χιλιοειπωμένα θα… των διαχειριστών της εξουσίας.
Ναύτης
Σε αναμονή Πρωθυπουργικών Εξαγγελιών ”

http://www.onalert.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *