Ο Καρατζαφέρης κερδίζει “έδαφος” ανακτώντας την απήχησή του στην Εκκλησία

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη, είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Θεσσαλονίκη. Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο, τόσο για τα
μέτρα οικονομικής φύσης που έχουν ήδη αποφασιστεί και θα εφαρμοστούν από τον …..
Ιούνιο, όσο και για τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού του στις Βρυξέλλες και τις επαφές που πραγματοποίησε στην έδρα της Ε.Ε. «Μέσα σε αυτά, Άγιε Πατέρα, που έχουν αποφασιστεί για τον Ιούνιο και το αντελήφθην κατά την παρουσία μου λίγες εβδομάδες μέσα στην κυβέρνηση, είναι να κοπούν οι μισθοί των Ιερέων στο άμεσο χρονικό διάστημα κατ’ απαίτηση της τρόικας.

Εγώ πρόλαβα και το έθεσα πριν κλείσει η Βουλή στον Πρωθυπουργό και το κοινοποίησα και στους ανθρώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θεωρώ ότι θα είναι ένα τελειωτικό χτύπημα στην Ορθοδοξία. Οι Ιερείς είναι το τελευταίο καταφύγιο. Εάν αφήσουμε λοιπόν στη λεηλασία τον Κλήρο, αντιλαμβάνεται κανείς πόση θα είναι η ζημιά για το λαό μας.
Έχω στείλει επιστολή σε όλους τους Επισκόπους, όπως και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, που με ευχαρίστησε γι’ αυτήν μου την πρωτοβουλία.
Πριν πέντε ημέρες ήμουν στις Βρυξέλλες, όπου έθεσα το θέμα και τους είπα ότι αυτό θα είναι ένα καίριο πλήγμα για την Ελλάδα, καθώς Εκκλησία και Κράτος αποτελούν θεσμούς απολύτως συνηφασμένους.

Δυστυχώς, δεν είδα να κάμπτω την άποψή τους, ίσως να τους προβληματίζω.
Πιστεύω πως και η Εκκλησία της Ελλάδος θα πρέπει να πάρει κάποιες σημαντικές πρωτοβουλίες. Θα έλεγα αυτές τις 15 ημέρες να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους. Όσοι μπορούνε.
Βλέπω με τρόμο και αγωνία αυτήν την πολυπολιτισμική, πολυδιαφημισμένη κοινωνία που απέτυχε.
Εμείς είμαστε το Ορθόδοξο Κόμμα. Τιμάμε την Ορθοδοξία και την έχουμε ακριβώς στο ίδιο βάθρο που έχουμε και την Πατρίδα. Και δεν το κρύβουμε όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους.
Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να επανέλθει το Θρήσκευμα στις ταυτότητες. Πιστεύουμε ότι δεν επιτρέπεται να ντρέπεται κανείς για την πίστη του.
Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να γίνει διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, γιατί δεν συμφέρει το Κράτος. Γιατί αν γίνει ο διαχωρισμός, αν πάρει η Εκκλησία αυτά που της αντιστοιχούν, τελείωσε το Κράτος, πτώχευσε. Ο κόσμος δεν τα ξέρει όλα αυτά.
Υπάρχει μία πολιτική ζωή η οποία αισθάνεται εχθρό την Εκκλησία. Δίνουν άδεια σε όλο τον κόσμο να κάνει αμφιβόλου ποιότητος, κόστους και αποδοτικότητας φωτοβολταϊκά πάρκα και αρνούνται στην Εκκλησία.
Ευτυχώς, και το λέω εξαιρετικά ικανοποιημένος, ένα μονοπάτι το οποίο άνοιξα προς τη Μόσχα, το είχε “περπατήσει” παλαιότερα και ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, το περπάτησε πρόσφατα και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, μπορεί να μας φέρει κάποια θετικά αποτελέσματα.
Είναι πάρα πολλά τα θέματα. Εμείς τα παρακολουθούμε. Μας ενδιαφέρει η Ορθοδοξία όσο και η Πατρίδα και θα δώσουμε τη μάχη για να μην κοπούν οι μισθοί των Ιερέων.
Αλλά νομίζω ότι χρειάζεται και η δική σας πίεση, προτού βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων».

Απαντώντας στα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Καρατζαφέρης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης τόνισε τα εξής:
«Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση και για τα θέματα που έχουν σχέση με την Ορθοδοξία. Προσωπικά με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο και οι θέσεις που έχετε για το χώρο της Εκκλησίας σας τιμούν και ομολογουμένως, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, διότι είναι μεγάλη υπόθεση στο χώρο της πολιτικής να υπάρχουν άνθρωποι που να σκέπτονται με κριτήριο τη Δικαιοσύνη και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Εκκλησίας και των λειτουργών της.
Το θέμα της μισθοδοσίας του Κλήρου είναι πολύ σημαντικό και νομίζω, ότι όπως πολύ σωστά είπατε, πρέπει να χειριστεί η Πολιτεία με έναν τρόπο απόλυτα εξειδικευμένο και άμεσο. Ενημερωτικό, αλλά και πιεστικό προς κάθε κατεύθυνση, διότι θα είναι καίριο το πλήγμα ενάντια στην Εκκλησία και εναντίον του λαού. Διότι η Εκκλησία τον λαό αυτόν υπηρετεί και ο λαός στην Εκκλησία καταφεύγει».

http://www.peramatozoa.net

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *