Μοσκοβισί: Στόχος η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων

Η Γαλλία η Ιταλία έχουν έναν κοινό στόχο, να εξέλθουν από την κρίση και να αντιμετωπίσουν την ανεργία των νέων, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που ….
είχε με τον ιταλό ομόλογό του Φαμπρίτσιο Σακομάνι στη Ρώμη, χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την έξοδο από την κρίση και την επιτάχυνση της ανάπτυξης, ενώ απευθυνόμενος στον ιταλό υπουργό Οικονομίας σημείωσε: «Είναι για εσάς προτεραιότητα, όπως είναι και για εμάς προτεραιότητα. Υπάρχει ανάμεσά μας μια μακρά παράδοση συνεργασίας που θα συνεχιστεί».

«Έχουμε μια κοινή επιδίωξη, να βρούμε στην Ευρώπη τη σωστή ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής προσαρμογής και της ανάπτυξης» πρόσθεσε.

Ο Γάλλος υπουργός εκθείασε τη νέα ιταλική κυβέρνηση υπό τον Ενρίκο Λέτα και έκανε γνωστό πως οι δύο υπουργοί αποφάσισαν να συνεχίσουν την ανταλλαγή απόψεων για να προετοιμάσουν από κοινού, όπως είπε, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα τέλη Ιουνίου, «για να ενισχύσουμε το οπλοστάσιο μας στον αγώνα κατά της ανεργίας, ιδίως για τον προσδιορισμό των δράσεων για την ανεργία των νέων».

Ο Ιταλός υπουργός δήλωσε από την πλευρά του ότι οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι της κυβέρνησης Λέτα είναι «η μείωση του κόστους που επιβαρύνει την εργασία και τις επιχειρήσεις, καθώς και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Αναφορικά με το κόστος της αναχρηματοδότησης του ιταλικού χρέους, που ανέρχεται σε σχεδόν 130% του ΑΕΠ, ο Σακομάνι εκτίμησε ότι με τα επιτόκια της ΕΚΤ που είναι «κοντά στο μηδέν», υπάρχει «ένα περιθώριο για να μειωθούν τα μακροπρόθεσμα (επιτόκια)» της Ιταλίας, η οποία πληρώνει περίπου 4% για τα δεκαετή ομολόγά της.

http://www.voria.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *