.ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ…..ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ…..ΤΥΧΑΙΟ ??? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!

Ακόμη ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ο Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, επικρίνει το σχέδιο Μέρκελ – Σαρκοζί για ελεγχόμενη χρεοκοπία.
Οποιοσδήποτε μελλοντικός μηχανισμός θα πρέπει να δίνει προτεραιότητα εξόφλησης πρώτα του ΔΝΤ και όχι των ιδιωτών επενδυτών, υποστηρίζει ο Μπίνι Σμάγκι Μιλώντας σε συνέδριο στο Αμπου Ντάμπι, ο Σμάγκι προειδοποίησε ότι ο…..
μηχανισμός πτώχευσης δεν έχει ποτέ δοκιμαστεί σε αναπτυγμένη οικονομία και ότι αντίστοιχες προσπάθειες του ΔΝΤ στο παρελθόν έχουν αποτύχει.
Η συμφωνία Μέρκελ – Σαρκοζί
«Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η δημιουργία μηχανισμού ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης ακούγεται καλή και δεν κοστίζει τίποτα. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή του είναι κάτι διαφορετικό», υποστήριξε.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. αποφάσισαν στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής, μετά τη συμφωνία Μέρκελ – Σαρκοζί που είχε προηγηθεί στην Ντοβίλ της Γαλλίας, τη δημιουργία μηχανισμού μόνιμης οικονομικής στήριξης, που οδηγεί στην ουσία την εμπλεκόμενη χώρα σε καθεστώς ελεγχόμενης πτώχευσης.
«Στις αναπτυγμένες οικονομίες, συνέχισε ο Σμάγκι, η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους θα πρέπει να εντάξει σε αυτήν ένα μεγαλύτερο μέρος χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεις (σε σχέση με τις υπό ανάπτυξη χώρες)…». «Μπορεί εύκολα να φανεί ότι κάθε άλλο παρά “ελεγχόμενη” θα είναι μια τέτοια διαδικασία», πρόσθεσε.
Ο Σμάγκι υποστήρξε ακόμη ότι ο οποιοσδήποτε μελλοντικός μηχανισμός θα πρέπει να δίνει προτεραιότητα εξόφλησης πρώτα του ΔΝΤ και όχι των ιδιωτών επενδυτών, ενώ για πρώτη φορά άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι αντίθετος με την ιδέα πτώχευσης μιας χώρας μέλους του ευρώ αν δεν μπορεί να αποπληρώσει όλα της τα χρέη.
Ενας συντηρητικός υπέρ Αριστεράς
* Υπέρ της ελεγχόμενης πτώχευσης τάσσεται ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας «Ντέιλι Τέλεγκραφ» Αμπρός Εβανς-Πρίτσαρντ, ο οποίος, σε μια σπάνια συνηγορία για αρθρογράφο του διεθνούς συντηρητικού Τύπου, δίνει δίκιο στην ελληνική Αριστερά και την εξαρχής τοποθέτησή της, ότι το πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας αφορά τις τράπεζες και μόνο.
«Μια ελεγχόμενη πτώχευση, κατά τον τρόπο που κάνει συνήθως το ΔΝΤ, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η Ελλάδα. Δεν έχει νόημα να εξωθείται άλλο η χώρα πιο βαθιά στον φαύλο κύκλο του χρέους, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος από 115% του ΑΕΠ στην αρχή της “διάσωσης” στο 150% όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί», υποστηρίζει.
«Το ελληνικό πακέτο επιτρέπει στις τράπεζες και τα επενδυτικά κεφάλαια (funds) να περάσουν περί τα 150 δισ. ευρώ σε υποχρεώσεις στις κυβερνήσεις της Ε.Ε. ή την ΕΚΤ ή το ΔΝΤ. Οι Ελληνες πολίτες υπόκεινται σε μεγάλο πόνο λιτότητας με ψευδή προσχήματα, χωρίς να τους προσφέρεται η θεραπεία της ελάφρυνσης του χρέους», γράφει χαρακτηριστικά ο Βρετανός αρθρογράφος και τονίζει:
«Στην πράξη είναι διάσωση για τους επενδυτές… Δεν χρειάζεται να πούμε πως η ελληνική Αριστερά το έχει επισημάνει. Ενας “διαφωνών” των σοσιαλιστών από το μπλοκ “κατά του Μνημονίου” πιθανότατα θα είναι ο νικητής των περιφερειακών εκλογών της Αθήνας».

patrinaki.blogspot

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ
    ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ…[οσο στηριξανε οι πυρκαγιες το Καραμανλη…]
    ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΙ -ΞΕΡΟΥΝΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
    ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ
    1]ΝΑ ΣΤΡΑΦΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ σε ΝΕΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της κοινωνιας ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ
    2]ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΒΟΜΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ [ηδη ηρθαν Γαλλοι αστυνομικοι στα συνορα]
    ωστε να μπορεσει απροσκοπτα η νεα διακυβερνηση να ξεσκιζει τη χωρα υπερ τους…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ
    ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ…
    ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΙ -ΞΕΡΟΥΝΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΙ
    ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ
    1]ΝΑ ΣΤΡΑΦΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΚΑΙ σε ΝΕΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΑΛΛ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της κοινωνιας ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ
    2]ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΛΟΓΩΤΩΝ ΒΟΜΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ [χι-χι][ηδη ηρθαν Γαλοι αστυνομικοι στα συνορα]
    ωστε να μπορεσει απροσκοπτα η νεα διακυβερνηση να ξεσκιζει τη χωρα υπερ τους…

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΠΡΟΣΟΧΗ!
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΝΕΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ. ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    50% ΑΠΟΧΗ ΕΙΧΕ ΤΟ 2009 ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
    ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΧΑΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΕΡΙΣΑΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ….
    ΕΙΣΑΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ
    ΜΕ ΚΑΜΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ
    ολοι οσοι απεχετε
    [μαυρο σε ΠΑΣΟΚ -ΝΔ-ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ]

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *