«Σφάξτε τους όλους»!..

Με τον ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

ΣΤΟ κλουβί και ο «κέλτικος τίγρης». Προσπάθησε να τους δείξει τα δόντια του αλλά φευ!
Επεσε κάτω εξαντλημένος απ’ την αδυναμία (των τραπεζών του) κι εκείνοι έσυραν επιδεικτικά το τομάρι του μέχρι το σιδερένιο κλουβί. Εκεί θα του κάνουν σταδιακά κάτι ενέσεις των… 90 δισ. για να τον ανατάξουν. Με προφανή στόχο από άγριο τίγρη να τον μεταμορφώσουν σε πεκινουά…

«ΣΦΑΞΤΕ τους όλους μετά τα Χριστούγεννα»! Με τα κεφάλια των δεκαπέντε υπουργών εν είδει γαλοπούλας κι αυτή την προτροπή προς τους αναγνώστες κυκλοφόρησε η μεγαλύτερη φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Ιρλανδίας «Sunday Independent». «Μας είπατε ψέματα, μας καταστρέψατε. Για τη σωτηρία της Ιρλανδίας, φύγετε» γράφει στο πρωτοσέλιδο.

ΣΕΙΡΑ έχει, λέει, η Πορτογαλία, που το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της είναι προς την Ισπανία… Κι επειδή τα χρέη διαπλέκονται, για να μη γίνει ντόμινο και η μια χώρα παρασύρει στην πτώση της την άλλη, ενδεχομένως να χρειαστεί να ετοιμάσουν το κλουβάκι και για το τέταρτο γουρουνάκι· την Ιταλία. Μπορεί να ‘χει παραγωγική βάση, να ‘χει βιομηχανία, αλλά… αν διαβάσεις τα οικονομικά της στοιχεία… Προσπαθεί με κάθε τρόπο μπας και το διασκεδάσει το θέμα ο Μπερλουσκόνι(ς), άμα όμως πάει να γίνει ντόμινο, ούτε το γειτονικό μας γουρουνάκι δεν γλιτώνει το κλουβάκι.

«ΕΙΝΑΙ πολλά τα λεφτά, Αρη»! Τα χώνουνε σε μας και ζητάμε παράταση αποπληρωμής. Τώρα θα δανείσουνε (με το αζημίωτο πάντα, ε!) την Ιρλανδία, θα της βουλιάξουνε στην ύφεση την οικονομία και θα ζητάει κι εκείνη παράταση. Σκέψου πόσα λεφτά πρέπει να δώσουν για να «σώσουν» Πορτογαλία, Ισπανία (κι αν πάει έτσι, στο τέλος και την) Ιταλία. Θα στεγνώσει το ΔΝΤ. Μπορεί να κωλώσει η Γερμανία: «Είναι πολλά τα λεφτά, Αρη»!

ΜΙΑ εκδοχή τότε θα ‘ναι να κυκλοφορεί ένα σκληρό νόμισμα, το ευρωμάρκο (ας πούμε), το οποίο θα το ‘χουν οι χώρες του Βορρά, και μαλακά νομισματάκια όπως… η ευρωδραχμή, η ευρωλιρέτα κ.ο.κ. Στην ουσία θα ‘χουμε επιστροφή στα εθνικά νομίσματα, απλώς θα ‘ναι συνώνυμα του ευρώ για λόγους επιτήρησης, κηδεμονίας και επικυριαρχίας…

ΤΟ χειρότερο σενάριο σ’ αυτή την εξέλιξη θα ‘ναι να μας αναγκάσουν στις εξωτερικές μας υποχρεώσεις και συναλλαγές να πληρώνουμε σε σκληρά ευρωμάρκα, ενώ στο εσωτερικό να συναλλασσόμαστε με μαλακές και υποτιμημένες (30% ή 50%;) ευρωδραχμούλες. Τουτέστιν, όσα χρωστάμε θα τα πληρώνουμε με τοκογλυφικά επιτόκια και αν θέλουμε ν’ αγοράσουμε κάτι απ’ έξω «θα μας στοιχίζει ο κούκος αηδόνι». Ετσι, με την εσωτερική υποτίμηση, θα γίνουμε τουλάχιστον άλλο ένα 30-50% πιο φτωχοί· θα μας δίνουν ελεημοσύνη τ’ αδέλφια μας οι Αλβανοί…

ΑΝ κυκλοφορήσει σκληρό ευρωμάρκο και μαλακά ευρωγουρουνονομισματάκια, τι θ’ απογίνει η Γαλλία; Γι’ αυτό ο Σαρκοζί δεν θέλει ούτε καν να φανταστεί μια τέτοια εξέλιξη. Γιατί το 4ο οικονομικό ράιχ θα πατήσει κάτω -για ακόμη μια φορά- με την μπότα του το κεφαλάκι της Γαλλικής Δημοκρατίας και θα τη σπρώξει στα τάρταρα μαζί με τα «τέσσερα γουρουνάκια» του Νότου.

ΟΛΑ παίζονται! Μπορεί στο τέλος να τα βρει η Γερμανία με την Αμερική και να κόψουν ευρωμαρκοδολάρια… Μπορεί να γίνει ντόμινο και να ακολουθήσει εξέγερση στον ευρωπαϊκό Νότο και στη Γαλλία. Μπορεί η εξέγερση να ξεκινήσει απ’ τον κέλτικο τίγρη στην Ιρλανδία.

ΜΠΟΡΕΙ κάποια στιγμή, αφού δεν υπάρχουν όλα αυτά τα λεφτά που μας δανείζουν -είναι εικονικά- να τα ρίξουν -όπως έχουν κάνει στο παρελθόν ξανά- όλα σ’ έναν «κουβά». Να πουν δηλαδή: «Πόσα μας χρωστάς εσύ; 350 δισ.; Πλήρωσε σε 30 χρόνια άτοκα τα 250 και τα άλλα 100 σ’ τα χαρίζουμε. Στον κουβά»!

enet

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    Ο σκοπός δεν είναι τα λεφτά, είναι η υποδούλωση. Τα λεφτά είναι το μέσον. Οι Ιρλανδοί πολίτες φάνηκαν απείρως πιο αξιοπρεπείς από τους Έλληνες, όποια κι αν είναι η κατάληξη. Έχουν τουλάχιστον το κεφάλι ψηλά, δεν τους ταπεινώνει ο κάθε Πάγκαλος.

    Reply
  2. Ζούμπι

    ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΑΧΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *