Δικαστική έρευνα για εξοπλισμούς στην Τουρκία

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο προσέφυγε ο εργαζόμενος από 26 χρόνια στη Γενική Γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, μηχανικός κ. Αχμέτ Νετζίπ Μποϊνούεγρι. Ο υπάλληλος ισχυρίζεται ότι οι διαγωνισμοί για την αγορά στρατιωτικού υλικού, που έγιναν μεταξύ 1998-2002, έγιναν αυθαίρετα και….
κατά παράβαση των σχετικών νόμων.

Στην προσφυγή του, όπως αναφέρει η Ζαμάν, ο κ. Μποϊνούεγρι κατονομάζει 11 ανώτατους στρατιωτικούς -μεταξύ των οποίων οι πρώην επιτελάρχες Χουσεϊν Κιβρίκογλου, Γιασάρ Μπουγιούκανιτ και ο υπαρχηγός Τσεβίκ Μπιρ. Μεταξύ των διαγωνισμών, που αναφέρονται στην προσφυγή, είναι και αυτοί που αφορούν τα αεροπλάνα F-4 και F-5, καθώς και τον εκσυγχρονισμό των τανκς Μ-60 και τα προγράμματα παραγωγής ελικοπτέρων ΑΤΑΚ και αρμάτων μάχης.

Η προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο για «στρατιωτικά ζητήματα» κατέστη δυνατή με τις τροποποιήσεις που είχαν γίνει στο Σύνταγμα με το δημοψήφισμα της 12.9.2010. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Μποϊνούεγρι έλαβε από το δικαστήριο απάντηση, στην οποία του γνωστοποιείται ότι επειδή ο σχετικός νόμος τίθεται σε ισχύ το 2012, ο φάκελος θα παραμείνει σε εκκρεμότητα και θα εξεταστεί αμέσως μόλις ο νόμος τεθεί σε εφαρμογή…

http://www.prionokordela.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *