Ολοταχώς για προσλήψεις(!) στο Δημόσιο, μετά το πλεόνασμα

Προκηρύσσονται 14.165 θέσεις μονίμων σε υπουργεία και ΔΕΚΟ. Ποιοί θα….

προτιμηθούν. “Μετρούν” και οι εκλογικές σκοπιμότητες

Μετά από 9.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και 17.000 διαθεσιμότητες, η κυβέρνηση αποφασίζει να προχωρήσει σε προσλήψεις(!) για τη στελέχωση των απογυμνωμένων από προσωπικό υπουργείων, δημόσιων υπηρεσιών και κρατικών φορέων. Συνολικά σχεδιάζεται να προσληφθούν 14.165 μόνιμοι Δ.Υ., με τήρηση της αναλογίας “μία πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις και μία για κάθε απόλυση”. Η επιλογή θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ. Οι πρώτες προκηρύξεις έχουν ήδη ετοιμασθεί και οι διαδικασίες θα προχωρήσουν άμεσα, προφανώς για… εκλογικούς λόγους, αλλά και επειδή υπάρχει πρόσφορο κλίμα μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και την επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές.

Η ανάδειξη του θέματος σε αυτή τη φάση, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, και ενώ η κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει τους στόχους για διαθεσιμότητες και απολύσεις είναι προφανές ότι εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ θα γίνει και μικροπολιτική εκμετάλλευση του θέματος από τους υποψηφίους του κόμματος.

Οι διαδικασίες επιλογής-προσλήψεων θα ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος έτους υπό τον έλεγχο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

13.583 υπάλληλοι θα προσληφθούν στον στενό δημόσιο τομέα και 582 επιπλέον σε ΔΕΚΟ και κρατικούς φορείς.

Προτεραιότητα θα έχουν αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν είτε στις θέσεις όπου είχαν πετύχει, είτε σε άλλες οι οποίες ανταποκρίνονται στα προσόντα τους, με βάση τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και των φορέων.

Προκήρυξη θέσεων

Στο ΑΣΕΠ έχουν φθάσει οι πρώτες προκηρύξεις που αφορούν την επιλογή μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών, τις εφορίες και την ΕΛΣΤΑΤ. Θα ακολουθήσουν άλλες για προσλήψεις στον τομέα υγείας, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους μηχανισμούς καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και ελέγχου της αγοράς εργασίας. Στον τομέα υγείας προτεραιότητα θα δοθεί στη στελέχωση των μονάδων εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι προσλήψεις θα κατανεμηθούν στα υπουργεία ως εξής:

Οικονομικών : 2.139

Υγείας : 2.000

Εργασίας : 1.493

Προστασίας του Πολίτη : 1.120

Εθνικής Άμυνας : 1.119

Καμία πρόσληψη δεν θα γίνει στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Μακεδονίας – Θράκης.

sofokleousin

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *