Βρήκαν τάφο βρικόλακα στη Βουλγαρία;

Ένας σκελετός με ένα παλούκι καρφωμένο στο στήθος, αποκαλύφθηκε στη Βουλγαρία. Οι αρχαιολόγοι χαρακτηρίζουν το εύρημα “ο τάφος του βρικόλακα”

Ο τάφος του βρικόλακα περιέχει έναν σκελετό, ο οποίος βρέθηκε με ένα παλούκι καρφωμένο στο μέρος όπου βρισκόταν η καρδιά του!
Ο άντρας που τον ανακάλυψε, ο καθηγητής Νικολάι Οβτσάροφ, έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να ανακαλύπτει μυστήρια των αρχαίων πολιτισμών. Η ανασκαφή έγινε στα ερείπια μιας αρχαίας θρακικής πόλης, που βρίσκεται στη νότια Βουλγαρία, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.
Η πόλη, η οποία κατοικείτο από το 5.000 π.Χ., αλλά ανακαλύφθηκε μόλις πριν 20 χρόνια, πιστεύεται ότι είναι η τοποθεσία του ναού του Διονύσου. Ανάμεσα στα ευρήματα της περιοχής, η οποία περιλαμβάνει μια ακρόπολη στην κορυφή του λόφου, ένα φρούριο και ένα ιερό, υπάρχει και μια σειρά από «τάφους βαμπίρ”.


Ο καθηγητής δήλωσε «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι για μια ακόμη φορά βλέπουμε ένα τελετουργικό ενάντια στους βρικόλακες. Συχνά υποβάλονταν σε αυτές άνθρωποι που είχαν πεθάνει κάτω απο αδιευκρίνιστες για την εποχή περιστάσεις”
Ο σκελετός πιστεύεται ότι είναι από έναν άνδρα ηλικίας μεταξύ 40 και 50 ετών.
Σύμφωνα με τον Μπόζινταρ Ντιμίτροφ, ο οποίος διευθύνει το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας στη Σόφια, έχουν βρεθεί περίπου 100 τέτοιοι σκελετοί στη Βουλγαρία!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *