Κοινή συνέντευξη τύπου του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών με τονΕλληνα Αναπληρωτή Υπουργό των Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.



Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι και η Τουρκία στηρίζει μια δίκαιη, βιώσιμη και μόνιμη λειτουργική λύση στο Κυπριακό.

Ο κ. Νταβούτογλου μιλούσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ελληνα Αναπληρωτή Υπουργό των Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

Ο κ. Δρούτσας ανέφερε ότι το Κυπριακό δεν αποτελεί διμερές θέμα Ελλάδας-Τουρκίας αλλά διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής και επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει τις συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στην Κύπρο και θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στη διαδικασία αυτή.

”Για μας η λύση πρέπει να προέλθει από τους ίδιους τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους. Εκείνοι πρέπει να μοιραστούν το κοινό τους μέλλον στην Κύπρο και γι’ αυτό ας τους αφήσουμε να διαπραγματευτούν ελεύθερα”, τόνισε ο κ.Δρούτσας.

”Η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ και θα παραμείνει μέλος της ΕΕ και αφού συμφωνηθεί μία λύση. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις με εποικοδομητικό τρόπο και του έχουμε εμπιστοσύνη”, πρόσθεσε.

Ο Τούρκος Υπουργός εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτημα για τη μείωση των εξοπλισμών στις δυο πλευρές του Αιγαίου, έκανε λόγο για ένα ”όραμα που δε βασίζεται στις αμοιβαίες απειλές, αλλά στα αμοιβαία συμφέροντα”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *