Επανάσταση για τις απολύσεις και τις συκοινωνίες ή μήπως όχι….???

Κύριοι αποφάσισα από σήμερα να γράφω και εγώ και να διαδίδω σε όλο τον κόσμο αυτά που σκέφτομαι με στόχο όλοι μαζί να επαναστατήσουμε ενάντια σε αυτούς που μας καταπιέζουν.

Σκεπτόμενος ποιός πραγματικά είναι αυτός που καταπιέζει τον κάθε ένα από εμάς κατέλειγα πάντα στο ίδιο συμπέρασμα. Η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που κυβέρνησαν μετά τη χούντα (δεν ξέρουμε αν έχει τελειώσει ακόμη) και σε όσους τους υποστήριξαν.

Εμείς που καταπιεζόμαστε ήμαστε αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά λόγω κόστους, που δεν μπορούν να εξασφαλήσουν με τον μισθό ή τη σύνταξή τους τα φάρμακά τους, που δε μπορούν να συνδράμουν στις σπουδές των…..
παιδιών τους κ.τ.λ.

Εδώ μπορούμε να επισημάνουμε ότι κάποιοι από εμάς που καταπιεζόμαστε ανήκουμε σε αυτούς που τους υποστήριξαν οπότε έχουμε και εμείς κάποιο μερίδιο ευθυνης γιατί οι λάθος επιλογές που κάνουμε τα τελευταία χρόνια έχουν στοιχήσει σε πολλούς.

Δυστυχώς αν βρείτε χρόνο και τα βάλετε κάτω θα δείτε ότι ενώ όλοι μας ξεκινάμε τη ζωή μας από το ίδιο σημείο και καταλήγουμε στο ίδιο το ενδιάμεσο κρίνεται ανάλογα με το πόσα χρήματα έχει ο καθένας.

Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο πολίτευμα που σε διάφορες παραλλαγές του χρησιμοποιήται τα τελευταία χρόνια από τους ευρωπαικούς λαούς δεν είναι αρκετά δημοκρατικό για το 2011.
Ο στόχος μας είναι να πάρουμε δικαιώματα που μας στερούν για να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη.

Η αλλαγή του πολιτεύματος κρίνω πως είναι επιτακτική και θεωρώ ότι θα με κάλυππτε ένα πολίτευμα που θα είχε ως εξής:

1. O πρόεδρος της δημοκρατίας θα εκλέγεται από τον λαό και θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες.
2. τα κόμματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα εκπροσωπούνται με απλή αναλογική από 250 βουλευτές σε μία βουλή 300. Οι άλλοι 50 βουλευτές θα είναι ΚΛΗΡΩΤΟΙ ανάμεσα σε ανθρώπους οι οποίοι θα έχουν συγκεντρώσει κάποια ένσημα (για να είναι καθημερινοί) και θα έχουν δηλώσει απλά τον ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν.
3. Με τη συλλογή 50 υπογραφών εντός της βουλής θα υποχρεούται η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της δημοκρατίας να διεξάγουν δημοψήφισμα και η απόφαση του θα είναι δεσμευτική και για τους δύο.

Εάν ο καθένας από εμάς βάλουμε ως προτεραιότητα να σκεφτούμε τι θα κάνουμε αφού τους έχουμε ρίξει θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμμα για να τους ξεπεράσουμε επιτέλους. Όλες οι κοινωνικές ομάδες στους δρόμους με συνθήματα για καλύτερες συνθήκες ζωής και να μην φύγουμε αν δε κάνουμε τον κοσμο καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Είμαι 25 ετών και δεν θέλω να έρθει κάποια στιγμή στα 45 μου ένας 17άρης και να μου πεί γιατί δεν προσπαθήσατε να τα αλλάξετε όλα αυτά για εμάς???

Αυτά, τα σχόλια δικά σας.

Αντώνης Δ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *