«Καμπανάκι» για τους προϊστάμενους των Δ.Ο.Υ.


Θα αντικαθίστανται όσοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή να πετυχαίνουν στους στόχους που έχουν τεθεί για την αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ.
Με αντικατάσταση από τη θέση τους απειλούνται οι προϊστάμενοι των εφοριών (Δ.Ο.Υ.) που δεν πετυχαίνουν τους στόχους που είχαν τεθεί στο πρώτο τετράμηνο, όπως τόνισε σήμερα μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος.
Όσοι εκ των προϊσταμένων δεν έχουν επαρκείς εξηγήσεις γιατί δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους «θα αντικαθίστανται με τους δεύτερους που υπάρχουν, τους αναπληρωτές τους, έως ότου οριστεί ο καινούργιος διευθυντής σε κάθε ΔΟΥ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γεωργακόπουλος.

«Δεν έχουμε περιθώρια να παίξουμε άλλο», τόνισε ο….
.

γενικός γραμματέας.

Οι στόχοι είχαν σταλεί σε κάθε Δ.Ο.Υ. από το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου, οπότε υπήρχε όλο το απαραίτητο χρονικό διάστημα για να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ξεκαθάρισε πάντως ότι οι «κρίσεις» δεν θα έχουν «χρώμα», αφού όπως ανέφερε το μόνο που ενδιαφέρει το οικονομικό επιτελείο είναι «η γάτα να πιάνει ποντίκια».

«Είχα προειδοποιήσει ότι όποιος δεν πιάνει ποντίκια δεν έχει κανένα λόγο να κάθεται εκεί και να ζεσταίνει την καρέκλα», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, πρωταρχικός στόχος των ελεγκτικών αρχών θα πρέπει να είναι η αύξηση των εσόδων του Φ.Π.Α., καθώς όποιος δεν τον αποδίδει «κλέβει» το κράτος και τους πολίτες.

Για τον λόγο αυτό, υπογράμμισε, «το κυνήγι της φοροδιαφυγής από δω και στο εξής θα είναι αδυσώπητο προς κάθε κατεύθυνση. Δεν πρόκειται να σταματήσει προ ουδενός. Πρώτα θέλουμε να ξεκινήσουμε από τους έχοντες και κατέχοντες και όχι από τους μικρότερους».

Ο κ. Γεωργακόπουλος αποκάλυψε ότι από διασταυρώσεις που έχουν γίνει έχει προκύψει ένας σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν συστηματικά.

Ωστόσο, οι παραβάσεις συγκεντρώνονται, επεξεργάζονται και σε λίγο διάστημα θα ξεκινήσει η σχεδόν καθημερινή έκδοση αποφάσεων για κλείσιμο επιχειρήσεων, γραφείων, ιατρείων κ.λπ.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου, επεσήμανε πως με τις διατάξεις του γίνεται πλέον μια συστηματική προσπάθεια να κλείσουν όλες οι «τρύπες» που επέτρεπαν να κυκλοφορεί το «μαύρο χρήμα».

kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *