Ελεύθεροι Επιχειρηματίες

Ο συνδυασμός «Ελεύθεροι Επιχειρηματίες» είναι μία πρωτοβουλία μικρομεσαίων, οι οποίοι, διακρίνοντας την έλλειψη ουσιώδους συνδικαλιστικής παρουσίας στην Αθήνα, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για να γυρίσουν σελίδα στην ιστορία του παλαιοτέρου εμπορικού σωματείου της χώρας. Στόχος μας είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών να…..
βρεθεί κοντά στον έμπορο, όχι μόνον αυτόν του κέντρου της πρωτεύουσας, αλλά σε κάθε γωνία αυτής της πόλεως, η οποία απειλείται με μαρασμό, λόγω της αμαχητί παράδοσής της στην οικονομική κρίση αλλά και τα συνεπακόλουθα του ταραγμένου παγκοσμίου γίγνεσθαι.

Πιστεύουμε ότι τα ζητήματα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών δεν γεννήθηκαν ξαφνικά, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά θα υπήρχαν, ακόμη και εάν η οικονομία μας ήταν σε ανάκαμψη, καθώς πλέον τίθεται σοβαρά ζήτημα προσβασιμότητας και κυκλοφορίας στις περιοχές όπου υπάρχουν εμπορικές αγορές μέσα στην Αθήνα. Μεγαλύτερος εχθρός κι από την κρίση είναι η υποβάθμιση, ενώ αυτή με τη σειρά της προκαλείται από την λαθρομετανάστευση, την εγκληματικότητα, την ελλιπή ή και ανύπαρκτη αστυνόμευση και γενικότερα την ανασφάλεια που γεννά η απουσία της πολιτείας και η άρνησή της να σταθεί δίπλα στον απλό πολίτη και τον μικρομεσαίο επιχειρηματία.

Παράλληλα, το οικονομικό περιβάλλον γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, με τα τελευταία αναχώματα προστασίας της εγχώριας αγοράς να καταρρέουν εν όψει της νεοφιλελεύθερης ισοπέδωσης. Τα πάντα «απελευθερώνονται», την ώρα όμως που ο Έλληνας επιχειρηματίας είναι όμηρος ενός παραπαίοντος γραφειοκρατικού μηχανισμού, ενός αδυσώπητου φορομπηχτικού συστήματος, το οποίο τον οδηγεί χωρίς αναστολές στην καταστροφή, και ενός ασύδοτου δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλισμού, ο οποίος νεκρώνει την πόλη καθημερινά χάριν των αναξιοκρατικά κεκτημένων του.

Σε αυτό το περιβάλλον, η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση δεν έχει βρει μέχρι σήμερα τον τρόπο να αντιδράσει και να αναδείξει την σημαντική θέση που κατέχει στην ελληνική οικονομία. Για να επιβιώσουν οι κομματικοί στρατοί ο Έλληνας μικρομεσαίος αποτελεί εδώ και δεκαετίες την εύκολη και δεδομένη λύση. Ποτέ οι μικρομεσαίοι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να δείξουν την πραγματική τους ισχύ και να εκβιάσουν έστω και μία λύση προς όφελός τους. Και ο λόγος είναι απλός: Όλες οι ηγεσίες των επιχειρηματικών συνδικαλιστικών σωματείων συνδέονται λίγο έως πολύ με την κομματοκρατία.

Κι όμως οι μικρομεσαίοι είναι πανίσχυροι. Απασχολούν το 20% του εργατικού δυναμικού και συμβάλλουν αντίστοιχα στο ΑΕΠ. Προπαντός όμως, η πόρτα τους απέχει λίγα μέτρα από κάθε δρόμο και κάθε πλατεία. Αν αυτοί αποφασίσουν να ξεμυτίσουν και μαζί τους τα στόματα που ταΐζουν, τότε κανείς δεν θα μπορέσει ν’ αντισταθεί. Ήρθε καιρός να καταλάβουμε όλοι ότι όταν μιλάμε για εργαζομένους δεν εννοούμε μόνον τους λίγους κρατικοδίαιτους που αναστατώνουν την καθημερινότητά μας, αλλά για εκατομμύρια οικογένειες που ζουν από τον έντιμο όσο και άνισο αγώνα για επιβίωση που δίνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι «Ελεύθεροι Επιχειρηματίες» μπορεί να είναι νέος συνδυασμός, συσπειρώνουν όμως πρόσωπα που έχουν έντονη και αποτελεσματική δράση τα τελευταία χρόνια στο συνδικαλιστικό κίνημα. Στηρίζονται από την ομάδα «Παρεμπόριο Stop!», που κατέδειξε όσο κανείς άλλος την περασμένη χρονιά το πρόβλημα του παρεμπορίου, ενώ τα μέλη της πρωτοστάτησαν το περασμένο καλοκαίρι στις επιτυχημένες κινητοποιήσεις κατά του ΠΑΜΕ, το οποίο είχε αποκλείσει το λιμάνι του Πειραιώς.

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και να επιζητήσουν δικαίωση για τους πραγματικούς αγώνες που διεξάγουν. Ας δείξουμε επιτέλους σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές ποιοι πραγματικά είμαστε και ας μην επιτρέψουμε στην οικουμένη να πιστέψει ότι οι Έλληνες από έθνος εμπόρων, καλλιτεχνών και πολεμιστών κατάντησε χώρα δημοσίων υπαλλήλων και βολεμένων αργόμισθων. Ας δείξουμε απλά ποιοι είμαστε!

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ
Πες όχι:

Στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση
Στην εγκληματικότητα
Στην ανασφάλεια
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ
Πες όχι:

Στην κατάχρηση του συναθροίζεσθαι
Στην συνδικαλιστική ασυδοσία
Στην αναρχία και τον μηδενισμό
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΙΣΟΝΟΜΙΑ
Πες όχι

Στο παρεμπόριο
Στην διαφθορά
Στον φορομπηχτισμό
Στον νομιμοποιημένο αθέμιτο ανταγωνισμό
ΖΗΤΑΜΕ
Αυστηρή μεταναστευτική πολιτική
Εξάλειψη του παρεμπορίου
Εξαργύρωση της ολυμπιακής επένδυσης
Νομική πλαισίωση και περιορισμό του συναθροίζεσθαι
Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου
Τουριστική ανάδειξη της Αθήνας
Πραγματική αστυνόμευση σε όλη την πόλη
ΠΩΣ ΘΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ
Με πρωτότυπες κινητοποιήσεις εμπόρων.
Με καθημερινή κατάδειξη των προβλημάτων
Με εκστρατείες ενημέρωσης
Με πρωταγωνιστική παρουσία στην κοινωνία
Μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα και λαϊκισμούς
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
Οι «Ελεύθεροι Έμποροι» συστήθηκαν από τον 4ης γενιάς έμπορο Παναγιώτη Δούμα. Ο Παναγιώτης Δούμας γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα, τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε Νομικά στην Γερμανία, υπηρέτησε στην 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στα Χανιά, είναι νυμφευμένος και έχει έναν γιο. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στους χώρους της Ένδυσης-Υπόδησης και των Τηλεπικοινωνιών.

Το 2006 διοργάνωσε την πρώτη και τελευταία μέχρι σήμερα κινητοποίηση εμπόρων κατά των ανεξέλεγκτων πορειών και διαδηλώσεων, ενώ το 2010, μαζί με άλλα μέλη του συνδυασμού, σύστησε την ομάδα «Παρεμπόριο STOP!», η οποία μήνυσε τον Δήμαρχο και την φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για το Παρεμπόριο, φαινόμενο που κατέδειξε με δυναμική δράση σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Είναι μέλος του Εμπορικού Συλλόγου από το 1999, ενώ έχει εκλεγεί μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής.

Για επικοινωνία ή για να προμηθευθείτε αιτήσεις εγγραφής επισκεφθείτε το freebusinessmen.blogspot.com ή επικοινωνήστε με το 2118009220.

Ελληνικές Γραμμές

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *