“Πόρτα” το Εκλογοδικείο στις ενστάσεις Γ.Καρατζαφέρη και Γ.Χατζημαρκάκη κατά ΧΑ

Συνταγματικό είναι το πλαφόν του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Bουλή θα εισηγηθεί στο Εκλογοδικείο ο σύμβουλος Επικρατείας Γιώργος Παπαγεωργίου, ζητώντας με αυτόν τον
τρόπο την απόρριψη των ενστάσεων κατά των Ευρωεκλογών της 25ης Μαίου του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη και των τριών πρώτων σε προτίμηση υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες Γιώργου Χατζημαρκάκη, Μιχάλη Ατσαλάκη και Μάνου Παυλάκη κατά του Λαϊκού Συνδέσμου και του ΚΚΕ (ο δεύτερος).

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στρέφεται κατά της Χρυσής Αυγής και του ευρωβουλευτή της Γεώργιου Επιτήδειου και οι Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες κατά του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, αλλά και των ανακηρυχθέντων ευρωβουλευτών τους, Σωτηρίου Ζαριανόπουλου (ΚΚΕ) και Γεωργίου Επιτήδειου (ΧΑ).

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστηρίζει στην προσφυγή του ότι έχουν σημειωθεί βασικές αλλαγές στην φυσιογνωμία των πολιτικών σχηματισμών που εισέρχονται στην Ευρωβουλή και γιαυτό το πλαφόν του 3% είναι αντισυνταγματικό, γιατί προσκρούει σε μία σειρά διατάξεων, όπως αυτό της ισότητας του εκλογικού δικαιώματος, της ισότητας των ευκαιριών των πολιτικών κομμάτων και της αναλογικότητας.

Ο κ. Παπαγεωργίου επικαλούμενος την νομολογία του Εκλογοδικείου, θα εισηγηθεί να απορριφθούν οι δυο ενστάσεις, κρίνοντας ότι το πλαφόν εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο είναι συνταγματικό ανεκτό καθώς δεν παραβιάζει την ελεύθερη βούληση, ούτε την αρχή της ίσης μεταχείρισης των κομμάτων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *