Α. Λοβέρδος: Τέλος στις αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα μέσω διαιτησίας


”Φρένο” με νομοθετική παρέμβαση βάζει η κυβέρνηση στις αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα, πέραν των προβλεπόμενων στο Μνημόνιο, μέσω του θεσμού της διαιτησίας, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος.
Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως «εμείς ως Πολιτεία ….

έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε όσα έχουμε συμφωνήσει» και προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση την επόμενη εβδομάδα, με την οποία «αυτού του είδους τις αποφάσεις οι οποίες αντιστρατεύονται τις συλλογικές προσπάθειες όλων μας στην Ελλάδα, θα τις καταργήσουμε».
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, αυτό τον καιρό υπάρχουν αποφάσεις της διαιτησίας (ΟΜΕΔ) που δίνουν αυξήσεις μετά τις 5 και 6 Μαϊου – οπότε ψηφίστηκε ο νόμος που μετέφερε το Μνημόνιο στην ελληνική έννομη τάξη με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την εισοδηματική πολιτική στον ιδιωτικό τομέα – 1,5% και μάλιστα σε μία περίπτωση, «η οποία αποτελεί και το κραυγαλέο παράδειγμα», δεύτερη αύξηση για το 2010 στο 3%.
Ο κ.Λοβέρδος εξέφρασε και την ικανοποίηση του για την υπογραφή της νέας Γενικής Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο του Μνημονίου.
reporter

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΑΥΤΟΣ Ο ΧΟΝΤΡΟΜΑΚΑΚΑΣ, ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
    ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! ΑΠΛΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΕΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ. ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΛΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΑΒΑΝΕ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ…..
    ΜΠΡΑΒΟ, ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΑ ΥΠΑΚΟΥΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ!!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *