Απειλές Στουρνάρα στα ΜΜΕ που αναμεταδίδουν την ΕΡΤ

Σκληραίνει τη στάση του στο θέμα της αναμετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προειδοποιώντας ότι όσοι συνεχίσουν να αναμεταδίδουν παράνομα θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις…..
Συγκεκριμένα email που υπογράφει σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών έχει αποσταλλεί προς όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που αναπαράγουν το δελτίο των εργαζομένων πως «τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ’ αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Ήδη η Digea σταμάτησε την αναμετάδοση του σταθμού 902 TV του ΚΚΚΕ, η οποία ανήκει στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Ωστόσο η EBU αποφάσισε να σταθεί απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και να αναμεταδόσει τις εκπομπές της ΕΡΤ. Για αυτό το λόγο στέλεχος του υπουργείου έχει ήδη επικοινωνήσει με τη Γενεύη προκειμένου να αποσαφηνίσει πως η δημόσια τηλεόραση δεν κλείναι και μέσα στους επόμενους μήνες θα δημιουργηθεί μια νέα δημόσια συχνότητα.

Το επίμαχο mail έχει ως εξής:

«Sent: Wednesday, June 12, 2013 3:45 AM
Subject: Κατάργηση ΕΡΤ Α.Ε.
Αγαπητέ κύριε-αγαπητή κυρία,

Εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, σας ενημερώνουμε οτι σύμφωνα με τη την υπ’ αριθμ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414/11.6.2013) ΚΥΑ καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΡΤ Α.Ε) και οι θυγατρικές της. Με βάση την παραπάνω απόφαση, διακόπτεται η λειτουργία της εταιρίας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της και ως εκ τούτου παύει η εκπομπή σήματος από την ΕΡΤ.

Για το σκοπό αυτό, επισημαίνεται οτι τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ’αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Για τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα»

koolnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *