Ο Διώτης έφερε ντόμινο αλλαγών σε κυβερνητικές θέσεις

Διαβάστε όλες τις αλλαγές που προωθεί η νέα κυβέρνηση σε γραμματείες και άλλες θέσεις – κλειδιά. Ποιοι φορείς καταργούνται 

Σημαντικές αλλαγές στις θέσεις – κλειδιά στον ….
δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προωθεί η κυβέρνηση.
Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Το Έθνος” η πλειονότητα των σχετικών κινήσεων να ξεκινήσουν εντός του Σεπτεμβρίου, αν και μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν δείγματα γραφής.
Άλλωστε με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ορίστηκαν 12 νέοι ειδικοί γραμματείς σε διάφορα υπουργεία, ενώ καταργήθηκαν 11 Ειδικές Γραμματείες.
“Τα υπουργεία των οποίων καταργούνται οι Ενιαίοι Διοικητικοί Τομείς, θα προχωρήσουν στην τυπική κατάργηση των τομέων και των αντίστοιχων θέσεων των μετακλητών ειδικών γραμματέων και θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά και ένταξη των οργανικών μονάδων των καταργούμενων Ειδικών Γραμματειών, καθώς και για τη μεταφορά και άσκηση των αρμοδιοτήτων τους από άλλα όργανα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Στην ίδια ανακοίνωση περιγράφεται αναλυτικά η νέα «ανθρωπογεωγραφία» σε 12 Ειδικές Γραμματείες, όπου τοποθετούνται: στο υπουργείο Εξωτερικών και στην Ε.Γ. Διεθνών Προγραμμάτων ο κ. Νίκος Ράπτης, στο υπουργείο Οικονομικών και στο ΣΔΟΕ ο κ. Στέλιος Στασινόπουλος στη θέση του κ. Διώτη, στο Εθνικό Τυπογραφείο ο κ. Γ. Αποστολίνας (υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης), στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ ο κ. Ν. Μαντζούφας, στην Ε.Γ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος ο κ. Σάκης Κουρουντζίδης και στην Υπηρεσία Υδάτων ο κ. Κ. Τριάντης, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ο κ. Γιάννης Σούκος, στην Ε.Γ. Δασών ο κ. Γ. Αμοργιαννάκης και στην Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών ο κ. Θ. Θεοχαρόπουλος, ενώ στο Παιδείας οι κ. Σ. Γκλάβας, Β. Ζαχαράκης και η Αθηνά Λινού.
Από την άλλη πλευρά, οι 11 Ειδικές Γραμματείες που καταργούνται είναι: των ΔΕΚΟ (στο Οικονομικών), Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι 4 του Ανάπτυξης, ήτοι των Ψηφιακών Σχεδιασμών, Ανταγωνιστικότητας, Εποπτείας της Αγοράς και ΕΣΠΑ, Ανώτατης Εκπαίδευσης, Διατροφής και Αθλησης του Παιδείας, Ενεργειακής Πολιτικής στο ΥΠΕΚΑ και Σωφρονιστικής Πολιτικής και Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών της χώρας στο Δικαιοσύνης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *