Με διάθεση να ξοδέψουν έρχονται οι Βρετανοί τουρίστες στη χώρα μας

Αποτελεί την «ακτινογραφία» του τουριστικού προφίλ και των προτιμήσεων των Βρετανών ταξιδιωτών. Αυτή τη φορά η έκθεση «Travel Trends Report 2014» που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) σε συνεργασία με… το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, είναι σημαντική από δύο απόψεις:

Αφενός εκτιμά πως το 20% των Βρετανών τουριστών θα ξοδέψουν φέτος περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους σε σύγκριση με πέρσι, αφετέρου συγκαταλέγει την Ελλάδα ανάμεσα στους 12 βασικούς «παίχτες» της τουριστικής βιομηχανίας για το 2014.
Όπως αναφέρει η έκθεση, η Ελλάδα «μπήκε ξανά στον τουριστικό χάρτη». Σημειώνει μάλιστα πως οι ελληνικοί προορισμοί ήταν από τους κερδισμένους το 2013, με το ποσοστό αύξησης των επισκεπτών από τη Βρετανία να αγγίζει το 11%.

Για τη σεζόν που έρχεται, το ενδιαφέρον των τουριστών αναμένεται να συγκεντρώσουν εκ νέου η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Ζάκυνθος, στο παιχνίδι όμως μπαίνουν δυναμικά, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων και λιγότερο γνωστοί προορισμοί, όπως η Θάσος, η Ικαρία, η Σκόπελος και η Αλόννησος, ειδικά για αυτούς που αναζητούν τη χαλάρωση. Τα σκήπτρα εντούτοις ανάμεσα στα πιο δημοφιλή νησιά εξακολουθεί να κρατά η Σαντορίνη.
Σύμφωνα με την «Travel Trends Report 2014», το ταξίδι στην Ελλάδα γίνεται πλέον πιο προσιτό, δεδομένου πως η οικονομική κρίση συμπίεσε τις τιμές, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την εστίαση και τη διασκέδαση.

Η έκθεση διαπιστώνει επίσης σημαντική βελτίωση στο κομμάτι των ξενοδοχειακών υποδομών.

Πηγή: www.capital.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *