“Κόλπο γκρόσο” με Πισάρο!

Παίκτη που θα ανεβάσει κατά πολύ την ποιότητα της ομάδας στο χώρο του κέντρου ψάχνουν στον Ολυμπιακό, με τον Νταβίντ Πισάρο της Ρόμα να έχει προταθεί και να βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα των πρωταθλητών Ελλάδας.
Η φετινή σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο για τον Ολυμπιακό (κατέκτησε το 13ο πρωτάθλημά του από το 1996 και μετά, με τους 13 βαθμούς διαφοράς από τον δεύτερο να αποτελούν ρεκόρ 15ετίας) ανέδειξε ως μεγάλους πρωταγωνιστές στο χώρο της….
μεσαίας γραμμής τους Αριέλ Ιμπαγάσα και Φρανσουά Μοδέστο, με τους δύο αυτούς παίκτες να συνθέτουν το κορυφαίο δίδυμο της Superleague όσον αφορά στα χαφ.
Από τη νέα όμως σεζόν οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις για τον Ολυμπιακό γίνονται πολύ περισσότερες καθώς προστίθεται στο αγωνιστικό καλεντάρι της ομάδας και το Τσάμπιονς Λιγκ, με την διοίκηση του Ολυμπιακού και τον Ερνέστο Βαλβέρδε να έχουν ήδη ξεκινήσει το… χτένισμα της αγοράς για να βρουν παίκτες που θα προσθέσουν σημαντική ποιότητα στο χώρο του κέντρου.
Όπως είναι λογικό, οι προτάσεις που φτάνουν στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ από μάνατζερς είναι πολλές, με το όνομα ωστόσο που έχει ξεχωρίσει και το οποίο εξετάζεται αρκετά σοβαρά από τους πρωταθλητές Ελλάδας να είναι αυτό του Νταβίντ Πισάρο της Ρόμα.
Ο λόγος για τον 31χρονο (9/9/79) διεθνή Χιλιανό άσο της Ρόμα, ο οποίος συμπλήρωσε ήδη πέντε χρόνιας παρουσίας στο “Ολίμπικο”, με το συμβόλαιό του να λήγει μεν το 2013 αλλά τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής που είχε φέτος (σε σύγκριση με τις προηγούμενες σεζόν) να τον κάνει να είναι θετικός στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τους “τζαλορόσι” αν έρθει κάποια αξιοπρόσεκτη πρόταση.
Ακριβώς εδώ “κολλάει” ο Ολυμπιακός, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να αποτελεί δέλεαρ για τον Πισάρο δεδομένης της αυτόματης συμμετοχής της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να ευελπιστεί ότι η παρουσία του Τζαν Πάολο Μοντάλι στους Ρωμαίους μπορεί να παίξει ρόλο στην θετική έκβαση της υπόθεσης.
Αυτή δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός καλοβλέπει παίκτη από τον ιταλικό σύλλογο το τελευταίο διάστημα, καθώς μόλις το περασμένο καλοκαίρι στο ξεκίνημα της θητείας του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για τον Ζούλιο Μπαπτίστα (κατέληξε τελικά στη Μάλαγα).
Σε περίπτωση που φυσικά που πειστεί ο Πισάρο να έρθει στην Ελλάδα θα πρόκειται για μία πολύ σπουδαία μεταγραφική επιτυχία για τον Ολυμπιακό, καθώς πρόκειται για παίκτη με μεγάλη εμπειρία και αμέτρητες ποδοσφαιρικές παραστάσεις (στο Καμπιονάτο έχει φορέσει επίσης τις φανέλες των Ίντερ και Ουντινέζε), ο οποίος μπορεί να συνδιάσει ατελείωτα χιλιόμετρα στο γήπεδο με συνεισφορά και στο δημιουργικό κομμάτι.
Η καριέρα του Πισάρο με αριθμούς:
1997: Σαντιάγο Γουόντερερς 18 συμ. – 0 γκολ
1998: Σαντιάγο Γουόντερερς 23 – 3
1999-00: Ουντινέζε 5 – 0
2000-01: Ουντινέζε 4 – 0
2001: Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (δαν.) 6 – 1
2001-02: Ουντινέζε 31 – 2
2002-03: Ουντινέζε 33 – 7
2003-04: Ουντινέζε 19 – 3
2004-05: Ουντινέζε 34 – 2
2005-06: Ιντερ 24 – 1
2006-07: Ρόμα 32 – 1
2007-08: Ρόμα 31 – 3
2008-09: Ρόμα 25 – 2
2009-10: Ρόμα 31 – 2
2010-11: Ρόμα 17 – 1
Ο Πισάρο και οι άλλοι
Ο Νταβίντ Πισάρο δεν είναι πάντως ο μοναδικός παίκτης από το… πάνω ράφι που ενδιαφέρει τους Πειραιώτες, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, υπάρχουν αρκετοί ακόμα παίκτες τους οποίους “γλυκοκοιτάζουν” στο μεγάλο λιμάνι.
Το πιο “βαρύ” όνομα είναι φυσικά ο Σάλεϊ Μουντάρι, με τον Γκανέζο διεθνή μέσο να ανήκει στην Ίντερ και να αγωνίζεται τώρα δανεικός στη Σάντερλαντ, ενώ ο Κάρλος Σάντσες της Βαλενσιέν εξακολουθεί να έχει πολύ καλές πιθανότητες για να φορέσει αυτό το καλοκαίρι τα ερυθρόλευκα.
Πέρα από τους δύο κόφτες που επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό του ο Ολυμπιακός (έχει φύγει άλλωστε και ο Ντουντού πρόσφατα), θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει μεταγραφή στόπερ πρώτης γραμμής, με τους Παπασταθόπουλο και Μόρα να βρίσκονται στο προσκήνιο, ενώ για τη θέση του γκολκίπερ το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στη λίστα είναι αυτό του Κλαούντιο Μπράβο.
Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα “Φως”, ο 28χρονος γκολκίπερ της Ρεάλ Σοθιεδάδ και της Εθνικής Χιλής αρέσει πολύ στον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον παρακολουθεί το τελευταίο δίμηνο, ενώ καλή άποψη για τον παίκτη έχει και ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Ντάρκο Κοβάτσεβιτς.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η μεταγραφολογία καλά κρατεί στον Ολυμπιακό και ενώ δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα από τη φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου, με το επικείμενο ραντεβού Μαρινάκη-Βαλβέρδε μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να αναμένεται να δρομολογήσει νέες εξελίξεις αναφορικά με τους στόχους του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

http://sports.pathfinder.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *