Δικαστική “ήττα” Θ. Αγγελόπουλου πονοκεφαλιάζει τους εφοπλιστές


Το αρμόδιο Εφετείο ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση που είχε εκδοθεί από δικαστήριο στο Λονδίνο, με την οποία υποχρεωνόταν η κορεατική τράπεζα Kookmin Bank να καταβάλει στην εταιρεία Metrostar του κ. Θεόδωρου Αγγελόπουλου το ποσό των 46,6 εκατ. δολαρίων για την μη κατασκευή 6 πλοίων στα ναυπηγεία Jinse της Νότιας Κορέας.

Όπως μεταδίδει η δισδικτυακή έκδοση του ναυτιλιακού μέσου ενημέρωσης Tradewinds, εγγυητική της συγκεκριμένη τράπεζας είχε δοθεί στην Metrostar από τα ναυπηγεία Jinse για την ισόποση προκαταβολή που η εταιρεία είχε δώσει κατά….
.

την παραγγελία κατασκευής των πλοίων (bulk carriers των 32.000 τόνων) η ναυπήγηση των οποίων θα κόστιζε 33 εκατ. δολάρια για το καθένα.

Τα ναυπηγεία Jinse τελικώς χρεοκόπησαν, τα 6 πλοία δεν παραδόθηκαν στις 6 θυγατρικές εταιρείες της Metrostar στις οποίες θα ανήκαν και ο Έλληνας εφοπλιστής προσέφυγε δικαστικά για την είσπραξη της εγγυητικής της Kookmin Bank.

Πρωτοδίκως, είχε επιδικαστεί υπέρ των θυγατρικών της Metrostar το ποσό των 46,6 εκατ. δολαρίων που είχε δοθεί ως προκαταβολή στα ναυπηγεία που χρεοκόπησαν, αλλά το αρμόδιο Εφετείο ακύρωσε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Σύμφωνα με ναυτιλιακούς κύκλους, η εξέλιξη δημιουργεί ένα αρνητικό δεδικασμένο για όσους εφοπλιστές εμπλέκονται σε ανάλογες περιπτώσεις ματαίωσης παραγγελιών για τη ναυπήγηση πλοίων, οι οποίες είναι αρκετές διεθνώς, με φόντο την οικονομική κρίση.

θεμα online

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *