Να γιατί ο επόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι μη πολιτικό πρόσωπο


Το υπάρχον σαθρό, διεφθαρμένο και ανίκανο πολιτικό σύστημα κρέμεται σε μια κλωστή που αργά ή γρήγορα θα σπάσει και θα παρασύρει όλους τους άθλιους εκπροσώπους του.

Αυτό είναι απολύτως βέβαιο. Το μόνο που δε γνωρίζουμε ακόμα είναι πόσο σύντομα θα απαλλαγούμε από την ενοχλητική και επιζήμια παρουσία τους.

Είναι πρακτικά αδύνατο, αυτοί που δημιούργησαν εδώ και δεκαετίες τη σημερινή κατάσταση να…..
μπορέσουν να τη διορθώσουν. Είναι αδιανόητο να περιμένουμε από όλους όσους παρασίτησαν εις βάρος των υπολοίπων να έρθουν τώρα και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του λαού.

Είναι επίσης πολύ πιθανό, έως βέβαιο ότι οι εξελίξεις θα προκαλέσουν τη διάλυση των κομμάτων με τη μορφή που έχουν σήμερα και επομένως είναι επίσης πολύ πιθανό έως βέβαιο ότι…

ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι ΜΗ πολιτικό πρόσωπο, με περισσότερες πιθανότητες την ανάδειξη κάποιου επιχειρηματία στην πρωθυπουργία της χώρας.

Οι τελειωμένοι πολιτικοί μας το γνωρίζουν καλά αυτό και προσπαθούν με τη συμπαράσταση των χαμερπών και πουλημένων ΜΜΕ να αποδομήσουν μια τέτοια πιθανότητα. Τα επιχειρήματά τους είναι από αστεία έως άκρως γελοία όπως και οι ίδιοι βέβαια.
Θα γίνουμε λένε Ιταλία, θα επικρατήσει Μπερλουσκονισμός και άλλα τέτοια φαιδρά.

Δε μας λένε όμως ότι η Ιταλία ενώ αποτελούσε την πιο γραφική χώρα της ΕΕ που εξέλεγε πορνοστάρ (Τσιτσιολίνα) για βουλευτές και είχε εκλογές κάθε 6 μήνες λόγω απλής αναλογικής αποφάσισε κάποια στιγμή να έχει ισχυρή κυβέρνηση με μη πολιτικό πρόσωπο ως πρωθυπουργό. Βέβαια τα 50 εκατομμύρια Ιταλοί είναι ηλίθιοι ενώ εμείς είμαστε έξυπνοι.

Δε μας λένε ότι πρακτικά είναι απλά αδύνατο να είναι κάποιος μη πολιτικός πιο ανίκανος ως πρωθυπουργός από όλους όσους μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.

Δε μας λένε επίσης ότι είναι πρακτικά αδύνατο μια κυβέρνηση από μη πολιτικά πρόσωπα να είναι χειρότερη από τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών που δημιούργησαν το σημερινό αίσχος.

Δεν τα λένε αυτά φίλες και φίλοι γιατί γνωρίζουν ότι είναι αλήθεια.
Δεν τα λένε γιατί γνωρίζουν ότι φτάνει το πολιτικό τέλος τους και προσπαθούν όλοι τους να γαντζωθούν στις βουλευτικές καρέκλες τους.
Δεν τα λένε γιατί ελπίζουν ότι θα σώσουν τελικά των κώλο τους.

Πλανώνται πλάνην οικτρά.
Είτε το θέλουν είτε όχι θα πληρώσουν.
Την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας δεν θα την αποφύγουν.
Μπορεί ο Έλληνας ραγιάς να μην αντιδράει ακόμα προσπαθώντας να εξασφαλίσει τα μικροσυμφέροντά του, ή να απαλλαχθεί από τις δικές του ευθύνες, αλλά αυτή η κατάσταση σύντομα θα ανατραπεί.

Η σκληρή καθημερινότητα και η ανάγκη για επιβίωση και αξιοπρεπή διαβίωση είναι πιο ισχυρές από όλα τα άλλα.
Αυτές οι ανάγκες θα οδηγήσουν και θα προκαλέσουν την ανατροπή.
Είναι ζήτημα χρόνου.

kalyterotera.blogspot.com
JIM KYM

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *