Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων παρουσία διαμαρτυρόμενων φοιτητών

Με αίτημα, την έκδοση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο, φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου προσήλθαν σήμερα στη συνεδρίαση του οργάνου, δημιουργώντας αναστάτωση και εμμένοντας να συζητηθεί το θέμα τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Το αίτημά τους υποστήριξαν οι παρατάξεις «Επτανησιακή Αναγέννηση», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Δημοκρατική Αριστερά στα Ιόνια» και…..
«Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια», ενώ ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Ανθης, έκρινε ότι η συζήτηση για το θέμα δεν ήταν εφικτή, καθώς υπήρχε κίνδυνος ακύρωσης των αποφάσεων που είχαν ληφθεί, αφού η πρώτη συνεδρίαση ορίζεται από το Νόμο αποκλειστικά για την εκλογή προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής.
Το αίτημα των φοιτητών
Οι φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, έθεσαν στον περιφερειάρχη, Σπύρο Σπύρου, το αίτημά τους για συμπαράσταση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη στέγασή τους.
Συγκεκριμένα, λόγω των περικοπών που έχουν γίνει στα κονδύλια από το Υπουργείο Παιδείας και που, σύμφωνα με τον πρύτανη του ιδρύματος, Δημήτρη Τσουγκραράκη, φτάνει το 30%, οι φοιτητές καλούνται εφέτος να συμβάλουν με ένα μικρό ποσοστό για τη στέγασή τους, κάτι που το αρνούνται. Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων στα οποία στεγάζονται τους ενημέρωσαν ότι, αν δεν πληρώσουν το μερίδιό τους, δεν θα επιτρέψουν την παραπέρα παραμονή τους στα ξενοδοχεία.
Οι φοιτητές, παρέμειναν στην αίθουσα της συνεδρίασης μέχρι το τέλος και επέμεναν στην πρότασή τους, την οποία υποστήριξε, επιπλέον, ο βουλευτής Κέρκυρας του Κ.Κ.Ε. Μπάμπης Χαραλάμπους, ο οποίος μίλησε στο σώμα.
Ο περιφερειάρχης, Σπύρος Σπύρου, πρότεινε να συζητηθεί το θέμα τους αμέσως μετά τη συνεδρίαση και στη συζήτηση να λάβουν μέρος και οι επικεφαλής των παρατάξεων, κάτι το οποίο έγινε τελικά, ενώ δεσμεύτηκαν να τεθεί προς συζήτηση το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

http://kefalos-net.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *