ΒΟΜΒΑ: Εξι παράγοντες της ΕΠΟ, τρεις διαιτητές και τον Μαρινάκη… τσάκωσε ο υπερκοριός της ΕΥΠ για στημένα, εκβίαση, ξέπλυμα και παραβάσεις περί εκρηκτικών!

Ο μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου Βαγγέλης Μαρινάκης είναι μεταξύ των 11 προσώπων που καλούνται από τον αθλητικό εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα στο πλαίσιο της έρευνας για τα στημένα παιχνίδια.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός Γιάννης Κομπότης, διαιτητές αλλά και στελέχη της ΕΠΟ καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για διάπραξη αξιόποινων πράξεων μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών και δωροδοκία.

Ο εισαγγελικός λειτουργός διαπιστώνει- και αναφέρει σε έγγραφο του- ότι από την αξιολόγηση του περιεχομένου απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλιών που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ “ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και οι στενοί του συνεργάτες στα πλαίσια του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ομάδας τους, προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας, κάποιους από τους οποίους και προσλαμβάνουν σε καίριες θέσεις της ΠΑΕ, μετά την αποχώρησή τους από νευραλγικές θέσεις που κατείχαν στο Δημόσιο”.

Ήδη, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών έπειτα από σχετική πρόταση του εισαγγελέα με βούλευμα που εξέδωσε άναψε το πράσινο φως για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων για τη χρησιμοποίηση μαγνητοφωνημένων συνομιλιών προκειμένου να μπορέσει να «δέσει» τις υπό διερεύνηση κατηγορίες. Με το εν λόγω βούλευμα (υπ’ αρι θμ. 1921/2014) τα μέλη του Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών επιτρέπουν στον κ. Κορέα να αξιοποιήσει κάθε επιβαρυντικό στοιχείο για « τη διακρίβωση της συνολικής εγκληματικής συμπεριφοράς των εμπλεκόμενων».

Παράλληλα, στον εισαγγελέα Χαράλαμπο Λακαφώση διαβιβάστηκε ο φάκελος, μια άλλης υπόθεσης, που περιλαμβάνει καταγγελίες για στημένους αγώνες με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών αλλά και ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων που είχε εμπλακεί στη μεγάλη υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας.

 NΩΡΙΤΕΡΑ

Με πρωτεργάτη τον διαπλεκόμενο ΣΚΑΙ που διατείνεται ότι “η ώρα της κάθαρσης επιτέλους πλησιάζει για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και η ευθύνη της Πολιτείας είναι τεράστια να την φέρει αυτή την φορά σε πέρας”, και με μπροστάρη και τιμητή για μια ακόμα φορά τον υπάλληλο του Αλαφούζου και θιασώτη της Παναθηναϊκής συμμαχίας , δημοσιογράφο Θωμαίδη, βρήκε την ευκαιρία με σύναψη “αποδεικτικών μέσων” να καρφώσουν τον αιώνιο αντίπαλο τους, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ως γνωστόν είχε πάρει τις μετοχές του και είχε αποχωρήσει από τον ΣΚΑΙ. Τίποτα τυχαίο, τελικά σε αυτή τη χώρα.

Ο ΣΚΑΙ διατείνεται ότι : “Για σωρεία εγκληματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία και άλλα αδικήματα, εγκαλείται από τις δικαστικές αρχές ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΙ. Όπως επί λέξη αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο, προκύπτουν οι κάτωθι ενδείξεις: ο πρόεδρος και οι στενοί συνεργάτες του, στα πλαίσια του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ομάδος του, προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών της Αθήνας, όπου περιλαμβάνεται σωρεία επιβαρυντικών στοιχείων για τον κ. Μαρινάκη, που προέρχονται -μεταξύ άλλων- και από παρακολούθηση τηλεφώνων.

Αναλυτικά του ρεπορτάζ του δημοσιογράφου που είναι και μάρτυρας στην υπόθεση για τα στημένα παιχνίδια. Διαβάστε το:

Εννέα ύποπτοι για εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο βάσει εισαγγελικής πρότασης! Ο αθλητικός εισαγγελέας Αρ.Κορέας διαπιστώνει ότι από την αξιολόγηση του περιεχομένου απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλιών που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ “ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και οι στενοί του συνεργάτες στα πλαίσια του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ομάδας τους, προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας, κάποιους από τους οποίους και προσλαμβάνουν σε καίριες θέσεις της ΠΑΕ, μετά την αποχώρησή τους από νευραλγικές θέσεις που κατείχαν στο Δημόσιο”.

Το απόρρητο των συνομιλιών ήρθη για τις κακουργηματικές πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, των παραβάσεων σχετικών με τις εκρηκτικές ύλες και της έκρηξης.

Επίσης προκύπτουν ενδείξεις και για την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων, όπως της κακουργηματικής απάτης και της δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα σε βαθμό κακουργήματος.

Επίσης ως ύποπτοι καλούνται οι Γ.Σαρρής, Γ.Παπακωνσταντίνου, Θ.Κουρίδης, Αρ.Σταθόπουλος, Θ.Μπριάκος, Γ.Δούρος και οι διαιτητές Κ.Ιωαννίδης, Απ.Αμπάρκιολης και Γ.Κάμπαξης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *