Διαίρει και βασίλευε

Διάβασα εχθές ένα πολύ ωραίο κείμενο που είχε γραφτεί στα Νέα από τον συγχωρεμένο πια Μάριο Πλωρίτη.
Το θέμα του ήταν το, διαίρει και βασίλευε . Έλεγε μεταξύ άλλων ο Συγγραφέας:

“……….Αντί για τον γάλλο βασιλιά, το αξίωμα αυτό χρεώθηκε από πολλούς στον «καταχθόνιο» Μακιαβέλι ­ έστω κι αν ο Φλωρεντίνος πολιτικός και συγγραφέας (45 χρόνια νεότερος απ’ τον Λουδοβίκο), δεν το είχε διακηρύξει ποτέ. Τόνιζε, αντίθετα, πως «Ο λαός ενωμένος είναι δυνατός, χωρισμένος είναι αδύναμος» (από εκείνον, φαίνεται, πάρθηκε το σύνθημα των διαδηλώσεων και πορειών, «Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος»…). Και μνημόνευε το χωρίο του Τίτου Λίβιου, «Ολοι μαζί ήταν γενναίοι, μα όταν άρχισε ο καθένας να σκέφτεται τον….
δικό του κίνδυνο, έγιναν δειλοί και πειθήνιοι» …”
Παρατηρήστε τώρα τα ΜΜΕ σε συνδυασμό με την κομματική δικτατορία που έχει εγκατασταθεί στο σβέρκο μας, και προσπαθούν κατά την δήλωση τους να μα σώσουν από τους εαυτούς μας. Αρχικά χώρισαν τον Ελληνικό Λάο σε τρείς τάξεις.
Τους επαγγελματίες.
Τους Δημόσιους υπαλλήλους.
Τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Αρχικά επιτέθηκαν με μανία στους δημοσίους υπαλλήλους διεξάγοντας πόλεμο λάσπης και προβοκάτσιας για τα προνόμια και τους μισθούς τους, παρουσιάζοντας κάποιες (είναι αλήθεια ) περιπτώσεις εξωφρενικών μισθοδοσιών και προνομίων, ξεχνώντας να πουν πως η πλειοψηφία των Δημοσίων υπαλλήλων παίρνει περίπου μέχρι τα 20 χρόνια υπηρεσίας 1100-1200 ΕΥΡΩ, όλοι θυμόμαστε τους πηχυαίους τίτλους από τα πρωτοσέλιδα ” προνομιούχοι, ρετιρέ συντεχνίες, τσαμπουκάδες , τεμπέληδες κτλ. ” . Αντί λοιπόν να παρέμβουν και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα των αυτών των περιπτώσεων , συστηματικά με μεθοδικότητα με την απλόχερη βοήθεια από τα παπαγαλάκια τους, άφησαν να διογκωθεί ένα κύμα μίσους από τις υπόλοιπες τάξεις κατά του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων.
Στην συνέχεια και αφού είχαν στρέψει όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες εναντίων των Δ.Υ. είχε φτάσει η ώρα των επαγγελματιών, τους κατηγόρησαν ότι αυτοί ήταν η πηγή του Ελληνικού χρέους, ότι φοροδιαφεύγουν, ότι κρύβουν τα εισοδήματα τους , ότι η χώρα δεν μπορεί να έχει ανάπτυξη έτσι κτλ. Συστηματικά και πάλι ,μεθοδικά άρχισαν να υφαίνουν τον ιστό της αποδόμησης και της απαξίωσης των επαγγελματιών. Ξεχνώντας και πάλι να πουν πως το ελληνικό κράτος εκ προοιμίου τους θεωρούσε κλεφτές και με κάποια φανταστικά ευρήματα όπως η περαίωση κανόνιζε να παίρνει από αυτούς οτιδήποτε του λείπει. Ξεχνώντας πάλι να μας πουν, ότι η ανάπτυξη της Ελλάδας βασίστηκε στον Μικρομεσαίο χώρο, ότι τα τελευταία δέκα χρόνια ίσως και πάνω από 50 φορολογικά νομοσχέδια να έχουν αλλάξει. Είπαν λόγου χάρη για τους ταξιτζήδες ότι συναλλάσσονταν με μαύρο χρήμα . (Τι μας λέτε μωρέ τώρα το μάθατε!!!) και για να το διορθώσουν αποφάσισαν ότι ο οδηγός θα αμείβεται με 500Ευρώ και το κέρδος θα το παίρνουν οι μεγάλοε ταιρείες που θα γίνουν. Τα φαρμακεία θα κλείσουν και θα αντικατασταθούν από φαρμακαποθήκες με υπάλληλους των 500Ευρώ. Συστηματικά και με περίσσιο θράσος, απαξίωσαν φαρμακοποιούς, ταξιτζήδες , φορτηγατζήδες, καφετέριες, κτλ. Και με συνεχή αρωγό τα κανάλια και τους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους έπεισαν τις υπόλοιπες τάξεις ότι για όλα φταίνε οι επαγγελματίες και πρέπει να πληρώσουν.
Εν τω μεταξύ όσο γινόντουσαν τα παραπάνω έκαναν συστηματική πλύση εγκεφάλου στους ιδιωτικούς υπαλλήλους η πλειονότητα των οποίων αμείβεται από 700 έως 1000 ευρώ, ότι εάν πέσουν οι αποδοχές των Δ.Υ. αυτοί θα πάρουν αυξήσεις μέσω της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης που θα έρθει, ότι εάν βάλουν και άλλους φόρους στους επαγγελματίες το φορολογικό σύστημα θα είναι πιο δίκαιο ξεχνώντας πάλι να πουν πως οι μισθοί τους ολο και θα μειώνονται λόγω της παγκοσμιοποίηση.
Μας βάλανε δηλαδή να τρωγόμαστε μεταξύ μας , όταν το μόνο που έχουμε να μοιράσουμε είναι η φτώχεια μας.
Κανείς δεν είναι άγιος, όλοι έχουμε ευθύνες. Πριν από όλα όμως αναρωτηθείτε:
Ποιοι έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό (650 δις) οι μικρομαγαζότερες ή οι ταξιτζήδες;
Γιατί δεν συμμόρφωναν το Δημόσιο Τομέα και σήμερα τον πουλάνε κοψοχρονία;
Ιδιωτικέ υπάλληλε, αν απολυθεί ο κόσμος θα πάρεις αύξησή;
Γιατί τα κανάλια τους δεν μιλάνε για τις συμπαθεις τάξεις των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων;
Μας θέλουν μοιρασμένους, εχθρούς μεταξύ μας, αυτοί έχουν κανάλια τους , τις τηλεοράσεις τους, τα ραδιόφωνα τους, τις εφημερίδες τους, είμαστε εύκολος στόχος , ξεμοναχιάζουν έναν έναν και του ορμάνε, τον θέτουν σε ανυποληψία και τον λοιδορούν.

Δεν το έχετε καταλάβει ακόμα!!!!

Μόνη λύση να ΕΝΩΘΟΥΜΕ.

K.Π.Λ.
aigaleoblog

http://dunamitis.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *