Η κυβέρνηση “ξεμπροστιάζει” τους δανειστές – Στη δημοσιότητα όλος ο φάκελος των εισηγήσεων

Τον φάκελο των εισηγήσεων του Γιάνη Βαρουφάκη στις δύο συνεδριάσεις του Eurogroup, στις 11 και τις 16 Φεβρουαρίου, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, σε μια μάλλον ασυνήθιστη κίνηση λίγες ώρες πριν την υποβολή του αιτήματος παράτασης της δανειακής σύμβασης με σκοπό να φέρει τα πάντα στο “Φως” και να ξεμπροστιάσει τους δανειστές.

Στην εισήγηση του Γιάνη Βαρουφάκη στις 11 Φεβρουαρίου, στην πρώτη δηλαδή συνεδρίαση του Eurogroup, που έχει έκταση οχτώ σελίδων αναφέρονται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης Government Commitments, η πρόταση για μια νέα συνεργασία A New Partnership, το τι θα πρέπει να περιλαμβάνει η συμφωνία-γέφυρα A Bridge Program, η τεχνική παράταση Technical Extension.

Στις επόμενες πέντε σελίδες ακολουθεί η ελληνική πρόταση που υποβλήθηκε στη συνεδρίαση η οποία, υπενθυμίζεται, έληξε χωρίς να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν.

Στη συνεδρίαση της 16ης Φεβρουαρίου, που διεκόπη πρόωρα μετά το αδιέξοδο, η εισήγηση του κ. Βαρουφάκη είναι μόλις τριών σελίδων. Ακολουθεί ένα non paper της ελληνικής κυβέρνησης για τη συνεδρίαση, η οποία συνοδεύεται από δύο παραρτήματα: για τις ιδιωτικοποιήσεις και για τη βιωσιμότητα του χρέους βάσει των συζητήσεων των τεχνικών κλιμακίων που είχαν προηγηθεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου.

Ο φάκελος ολοκληρώνεται με τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε και τα δύο προσχέδια των ανακοινώσεων από τον Πιερ Μοσκοβισί και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *