Το μίσος του Χίτλερ για τους Εβραίους

Μία δακτυλογραφημένη επιστολή του Χίτλερ η οποία αποδεικνύει το μίσος του για τους Εβραίους και την πεποίθησή του ότι πρέπει να διωχθούν από τη Γερμανία από «μία αδίστακτη κυβέρνηση» παρουσιάζει στο κοινό για πρώτη φορά την Τετάρτη, το Μουσείο της Ανοχής στο Λος Άντζελες.
Η επιστολή είναι το….
πιο σημαντικό έγγραφο στο ιστορικό αρχείο του μουσείου σύμφωνα με το Ραβίνο Marvin Hier, επικεφαλής του Simon Weisenthal Center. «Είναι σημαντικό, γιατί δείχνει ότι ο Χίτλερ ευαγγελίστηκε τον αντισημιτισμό και απεύθυνε έκκληση για την εξάλειψη των Εβραίων πολύ πριν γίνει ισχυρός άντρας στη Γερμανία», υπογραμμίζει ο Hier.
Το περιεχόμενο της επιστολής έρχεται να διαψεύσει όσους υποστηρίζουν ότι δεν ήταν ο Χίτλερ που διέταξε την εξόντωση των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά οι συνεργάτες του.
«Η παρούσα επιστολή μας λέει ότι η απαλλαγή από τους Εβραίους ήταν προσωπική ιδέα του Χίτλερ», τονίζει ο Hier.
«Είχε την ιδέα όταν ακόμη ήταν ένας άγνωστος, και 21 χρόνια αργότερα έκανε πραγματικότητα όλα όσα περιγράφει στην επιστολή. Εξόντωσε το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού των Εβραίων και ξεκίνησε έναν πόλεμο, κατά τη διάρκεια του οποίου έχασαν τη ζωή τους 50.000 άνθρωποι», προσθέτει.
«Οι Εβραίοι κολακεύουν τους κυβερνώντες και με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουν τους σκοπούς τους ενώ παράλληλα είναι αδίστακτοι στις προσπάθειές τους για απόκτηση χρημάτων. Η ενίσχυση του αντισημιτισμού δεν αρκεί, οι κυβερνήσεις πρέπει να τους “αφαιρέσουν”. Ο αντισημιτισμός πρέπει να οδηγήσει στη συστηματική νομική καταπολέμηση και την αφαίρεση των δικαιωμάτων κάθε Εβραίου. Τελικός στόχος αυτών των δράσεων πρέπει να είναι η αδιάλλακτη απομάκρυνση των Εβραίων συνολικά», γράφει ο Χίτλερ στην αποκαλυπτική επιστολή.
Ο Αδόλφος Χίτλερ συνέταξε την επιστολή μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1919, έξι χρόνια πριν ολοκληρώσει το περίφημο μανιφέστο του “Ο Αγών μου”.

http://stoncosmomou.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *