Έφτασε Κρήτη το κοντέινερ με το υγειονομικό υλικό από την Αμερική

Παρελήφθη σήμερα από τον Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, κ. Αντώνη Γρηγοράκη και στελέχη της υπηρεσίας, αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, εργαλεία και….

εξοπλισμός, ευγενική δωρεά της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, που απεστάλη μέσω του Διεθνή Οργανισμού Ορθοδόξων Χριστιανών Αμερικής (IOCC) με κοντέινερ 40 ποδών στην Ελλάδα.

Η δωρεά, συνολικής εκτιμώμενης αξίας άνω των 700.000 €, φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου στα Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο, με ευγενική παραχώρηση του Δήμου Ηρακλείου, προορίζεται για όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης και αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην διαρκώς αυξανόμενη κάλυψη αναγκών στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Στην φορτοεκφόρτωση του περιεχομένου της δωρεάς και στην παραλαβή της παραβρέθηκαν, εκτός από τη Διοίκηση και τα στελέχη της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, εκπρόσωπος του Δήμου Ηρακλείου κ. Αγγελική Σχοιναράκη, οι Αν. Διοικητές Γ.Ν. Σητείας, κ. Μ. Μακρονικολάκης και Νεάπολης, κα Κρ. Μοσχοβιτάκη, η Δ/νουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΠΑΓΝΗ,κα Αγγελική Πρινάρη, ο εκπρόσωπος στην Κρήτη της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής κ. Ιπποκράτης Μπελαδάκης, η εκπρόσωπος του IOCC στην Ελλάδα κ. Δέσποινα Κατσιβελάκη, καθώς και οι υπεύθυνοι του Αθλητικού Κέντρου κ.κ. Δ. Τζιράκος και Γ. Μαματζάκης.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες τα υλικά θα καταγραφούν από Επιτροπή που έχει ορισθεί με Πράξη Διοικητή και θα διανεμηθούν στα νοσοκομεία ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, με βάση τις ποσοστιαίες ετήσιες καταναλώσεις των μονάδων και τις ανάγκες τους.

Το κοντέινερ με αναλώσιμα υγειονομικά υλικά, είναι το δεύτερο που φτάνει στο νησί μας και παραλαμβάνεται από την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί και της ευγενικής προσφοράς της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής και του IOCC.

Το πρώτο κοντέινερ έφτασε και παρελήφθη από τον Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης στις 22.11.2012, ενώ το περιεχόμενο του τότε φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Αναπτυξιακού Κέντρου στο Ηράκλειο και διενεμήθη από κει στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης σε δήλωση του ανέφερε:

Θέλω να εκφράσω τις μεγάλες ευχαριστίες μου προς την Παγκρητική Ένωση Αμερικής και τον IOCC. Πολλές φορές τα λόγια των ευχαριστιών είναι μικρά για να περιγράψουν το μέγεθος της αξίας κάποιων πράξεων. Να’ ναι πάντα καλά εκείνοι που αποφάσισαν αυτή τη δωρεά, προσφέροντας , καθένας χωριστά με τον οβολό και τη σκέψη του, ελπίδα, αγάπη κι αισιοδοξία, γεφυρώνοντας χιλιόμετρα γης κι αέρα ανάμεσα μας.

Πρόκειται για μια πράξη αλληλεγγύης και όχι φιλανθρωπίας. Σε αυτό το πλαίσιο η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης θα κάνει ό, τι είναι δυνατό για να αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος εξοπλισμός, προς όφελος του προσωπικού και φυσικά των ασθενών όλης της Κρήτης, τιμώντας την προσφορά των Κρητών, των Ελλήνων, των Ορθοδόξων της Διασποράς.

Επίσης θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γ. Κουράκη, στον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού κ. Γιάννη Δροσίτη, στους συνεργάτες αυτών κ.κ. Τζιράκο και Μαματζάκη, για την άμεση, θετική τους ανταπόκριση και τη θερμή φιλοξενία, αλλά κυρίως θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω τους Αδελφούς Χαμβατζή, η εταιρεία των οποίων με τα μηχανήματα και την προσωπική τους εργασία, ανιδιοτελώς, χωρίς να δεχθούν χρηματική αποζημίωση, πραγματοποίησαν εντελώς δωρεάν, με συνέπεια και αγάπη όλες τις επίπονες διαδικασίες φορτοεκφόρτωσης στις δύο αποστολές των κοντέινερ. Το ήθος και η αγάπη που μεταλαμπαδεύουν με την πράξη τους, είναι φτωχά τα λόγια να εκφράσουν.

Τέλος θα μου επιτρέψετε να σκύψω με σεβασμό, εκφράζοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, που και σήμερα είναι κοντά μας, δίπλα σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε ενέργεια, με αγάπη κοντά σε κάθε συνάνθρωπο μας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *