“Το πολιτικό σύστημα έχρισε τον Τσίπρα νικητή”

Κυβέρνηση στα πρότυπα της Ιταλίας, την οποία θα σχηματίσουν η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και θα έχει ορίζοντα τετραετίας, ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα έχει επείγουσα ανάγκη από κυβερνητική σταθερότητα και είναι απαραίτητη μία κυβέρνηση φιλοευρωπαικών δυνάμεων τύπου Μόντι ή Παπαδήμου με τη συμμετοχή πολιτικών και…..
τεχνοκρατών» τόνισε σε συνέντευξή του στα Νέα της Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι εάν η χώρα θα μείνει ή όχι στο ευρώ και την Ευρώπη, εκτιμώντας ότι η ΝΔ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα «γιατί είναι η μόνη που μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να παίξει ρόλο μπαλαντέρ».

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε επίσης ότι έγιναν λάθη στο Μνημόνιο, τα οποία ωστόσο μπορούν να διορθωθούν. Εκτίμησε ότι δε θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε εάν ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να κάνει αυτά που λέει, καθώς το ΚΚΕ δε θα συνεργαστεί και ο Φώτης Κουβέλης δε θα δεχθεί συνεργασία με κόμμα που έχει ερμαφρόδιτες θέσεις για την Ευρώπη. Σημείωσε μάλιστα ότι, το πολιτικό σύστημα έχρισε τον Τσίπρα νικητή των εκλογών, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, «παρακαλούσε το 17% να μπει στη κυβέρνηση».

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμα ότι «τώρα που τελείωσαν τα δανεικά, πρέπει να ζήσουμε με τα λεφτά που έχουμε και να πέσει το βιοτικό επίπεδο του λαού».

Home

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *