Δάνειο ΔΝΤ στο Πακιστάν


Το Ταμείο παρέχει στην κυβέρνηση της χώρας νέο δάνειο, ύψους 1,13 δις δολαρίων.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποδέσμευσε δάνειο ύψους 1,13 δις δολαρίων προς το Πακιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωσή του χθες Παρασκευή.
Η έγκριση του δανείου ακολούθησε την αξιολόγηση των οικονομικών επιδόσεων του Πακιστάν στο πλαίσιο της συμφωνίας για την διάθεση ποσού έως και 11,3 δις δολαρίων ώστε να δοθεί βοήθεια στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της.
Μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν διατεθεί…
.

7,27 δις δολάρια, σύμφωνα με ανακοινωθέν του ΔΝΤ.

Το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου έκανε δεκτό, μεταξύ άλλων, το αίτημα του Πακιστάν να του δοθούν χρήματα παρότι δεν τήρησε δυο σημαντικά κριτήρια–την υπέρβαση του ορίου του συνολικού ελλείμματος στον προϋπολογισμό και του ορίου δανεισμού της Κεντρικής Τράπεζας του Πακιστάν.

Το Ισλαμαμπάντ είχε ζητήσει ένα πακέτο «βοήθειας» από το ΔΝΤ το 2008, όταν αντιμετώπιζε τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων χρόνων και τα συναλλαγματικά αποθέματα μειώνονταν τόσο που μόλις έφθαναν για να καλύψουν το κόστος των εισαγωγών για εννιά εβδομάδες.

Το Πακιστάν υφίσταται ένα κύμα βομβιστικών επιθέσεων το οποίο έχει στοιχίσει πάνω από 3.200 ανθρώπους από τον Ιούλιο του 2007. Η Ουάσινγκτον πιέζει το Ισλαμαμπάντ να καταδιώξει τους μαχητές των Ταλιμπάν και της αλ Κάιντα που χρησιμοποιούν τα ημιαυτόνομα εδάφη των φυλών, στην μεθόριο με το Αφγανιστάν, ως ορμητήριο για να εξαπολύουν επιθέσεις.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *