Ήρθε και η σειρά τους…!!! Στα πρόθυρα της κατάρρευσης η γερμανική οικονομία!

Τέσσερα οικονομικά ινσιτούτα προειδοποιούν τη Μέρκελ για τον κίνδυνο ύφεσης στη Γερμανία, ενώ υποβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για ανάπτυξη.

Η γερμανική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης, καθώς οι εξαγωγές στην Κίνα και τη Ρωσία υποχωρούν και οι εγχώριες πολιτικές της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ συγκρατούν την ανάπτυξη, όπως αποκαλύπτει η έκθεση τεσσάρων οικονομικών ινστιτούτων.

Τα ινστιτούτα DIW, IWH, IfO και RWI, υποβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για τις προοπτικές ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη το 2014 στο 1,3% από 1,9% τον Απρίλιο. Η οικονομία, η οποία συρρικνώθηκε 0,2% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο, καταγράφει μηδενική ανάπτυξη το τρίτο και αναμένεται να αναπτυχθεί 0,1% το τέταρτο, σύμφωνα με το outlook.

Oι συγκρούσεις στην Ουκρανία και η αδύναμη ζήτηση για εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα συνέβαλαν σε ένα “σημαντικό πάγωμα” του outlook, αναφέρει η έκθεση. “Το οutlook της οικονομίας πλήττεται ακόμη από την οικονομική πολιτική”, που ακολουθεί η Mέρκελ, όπως ο εθνικός κατώτατος μισθός που εισήχθη φέτος. Οι οικονομολόγοι απευθύνουν έκκληση στη Μέρκελ να μειώσει τους φόρους και να αυξήσει τις δαπάνες για τις υποδομές.

Οι εν λόγω προβλέψεις, που δημοσιεύονται δύο φορές το χρόνο, συνοδεύονται από μία σειρά ενδείξεων ότι η εμμονή της Μέρκελ με τη δημοσιονομική εξυγίανση και την προώθηση των εξαγωγών αδυνατεί να εξασφαλίσει την προβλεπόμενη ανάπτυξη, καθώς οι βασικές ξένες αγορές για τα γερμανικά προϊόντα παραπαίουν. Η ευθύνη αποδίδεται κατά ένα μέρος στα εμπόδια, που θέτει η Μέρκελ στις επιχειρήσεις.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *