Η αστυνομία μπούκαρε σε σπίτι δικηγόρου για σχόλιο σε BLOG


Δεν ενημερώθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Κυπριακής Αστυνομίας διερευνά καταγγελία του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη, ο οποίος σε γραπτή κατάθεσή του στην Αστυνομία, υποστήριξε ότι συγκεκριμένες αναφορές στο Blog christofias-watch.blogspot.com στο διαδικτυακό χώρο αποτελούσαν απειλή κατά της ζωής του.
Σήμερα, με δικαστικό ένταλμα η Αστυνομία ερεύνησε το γραφείο του 35χρονου δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος, γιό του γνωστού αρθρογράφου του Φιλελεύθερου Γιώργου Σέρτη, ο οποίος φέρεται να είναι διαχειριστής του Blogspot και προέβη σε κατάσχεση δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών από το …

… γραφείο του. Ο δικηγόρος ανακρίθηκε και αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.
Ο δικηγόρος του κ. Ξενοφώντος, Χρίστος Κληρίδης, δήλωσε ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει πολιτική δίωξη με πολιτικά κίνητρα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτό, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι αναφορές συνιστούσαν απειλή κατά του δημοσιογράφου, ο φάκελος θα οδηγηθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για να αποφασιστεί κατά πόσο η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Σε ερώτηση εάν θα συλληφθεί, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται ως Αστυνομία είναι κατά πόσο ο 35χρονος ο οποίος φέρεται να είναι ο διαχειριστής του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου ήταν και ο μοναδικός που θα μπορούσε να πει για να καταγράψει τα συγκεκριμένα τα οποία κατέθεσε ο παραπονούμενος.
”Ωστόσο ήταν το κρίσιμο ερώτημα και εξακολουθεί να βρίσκεται υπό έρευνα γι’ αυτό και δεν έχει διενεργηθεί η σύλληψη του”, πρόσθεσε.
filoxenos

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *