«Πιστεύω ότι τα blog της Χαλκιδικής, όντως εξυπηρετούν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών»

Αδειάζει, εμμέσως πλην σαφώς, ο σημερινός δήμαρχος Πολυγύρου και πρώην νομάρχης Χαλκιδικής τον αντιδήμαρχο του και την δημοτική του σύμβουλο, που έκαναν μήνυση στο πολύ καλό , αλλά και πολύ ενοχλητικό στην τοπική εξουσία, blog της Χαλκιδικής, Ρεσπέντζα. Ο Αστέριος Ζωγράφος μάλιστα έστειλε την…..
άποψή του για τα blog και την ενημέρωση που προσφέρουν, στο Ρεσπέντζα, που οι συνεργάτες του το σέρνουν στα δικαστήρια!!! Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή του δημάρχου: Ο στόχος των blog στο διαδίκτυο ήταν και θα έπρεπε να είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών πάνω σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία και η συζήτηση με παράθεση απόψεων από τους επισκέπτες τους. Δυστυχώς με το πέρασμα του χρόνου ο στόχος αυτός σε αρκετές περιπτώσεις εκφυλίστηκε.

Λόγω της ενασχόλησής μου με τα κοινά, τα τελευταία χρόνια δέχτηκα πολλές επιθέσεις, βρισιές, συκοφαντίες από ανώνυμους χρήστες των blog, αλλά βέβαια όπως γνωρίζετε ποτέ δεν κινήθηκα νομικά απέναντί τους και ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία να απαντήσω σε κάθε ένα από αυτούς.

Πιστεύοντας ότι blog της Χαλκιδικής, όντως εξυπηρετούν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την αντιπαραβολή απόψεων και την προβολή-ανάδειξη των θεμάτων και προβλημάτων της περιοχής μας, θυμίζω ότι είχα απαντήσει στις δεκάδες ερωτήσεις που επώνυμα ή ανώνυμα μου είχατε υποβάλλει πριν λίγους μήνες.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η αντιπαράθεση των απόψεων θα πρέπει να γίνεται επώνυμα έτσι ώστε ο καθένας να είναι υπεύθυνος για όσα πιστεύει και όσα γράφει. Με αυτό τον τρόπο θα αποφεύγονται οι αδιασταύρωτες και μη έγκυρες πληροφορίες, οι παρεκτροπές που έχουμε δει να σημειώνονται σε ορισμένες περιπτώσεις με ύβρεις και συκοφαντίες ακόμα και σε προσωπικό-οικογενειακό επίπεδο, διασφαλίζοντας παράλληλα τον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει να υπάρχει μέσα στα blog και διευκολύνοντας έτσι και το έργο των διαχειριστών τους.

Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όσα blog του νομού βοηθούν στο έργο του Δήμου με την ανάρτηση των θεμάτων και των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας, συμβάλλοντας στη μεγαλύτερη ανάδειξη και προβολή τους.

Kentrinews.gr – Αρχική Σελίδα

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *