ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ Η “ΕΠΙΒΙΩΣΗ” ΤΩΝ BLOGS

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!

Για να πούμε την αλήθεια,δεν μας προξένησε σχεδόν καμία λύπη η ανακοίνωση του “Βήματος” πως σταματάει την καθημερινή του έκδοση:Λέμε “σχεδόν”,διότι υπάρχουν εργαζόμενοι που θα απολυθούν,θα δουλεύουν με μειωμένες αποδοχές και θα υποστούν όλα τα γνωστά επακόλουθα του άκρατου νεοφιλελευθερισμού που εφαρμόζει…υπέρ πατρίδος ο Γιωργάκης!

Φυσικά,έτσι όπως έχουν καταντήσει σχεδόν……
όλα τα ΜΜΕ,είμστε σίγουροι πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων το φχαριστιέται όταν ακούει για λουκέτα στο συγκεκριμένο χώρο:Και πώς να τους ρίξεις άδικο,όταν όλοι σχεδόν οι “έγκυροι δημοσιογράφοι” μόνο που δεν…σκότωναν όποιον τολμούσε να αρνηθεί πως το ΔΝΤ είναι…ευτύχημα-όπως λέει κι ο Πάγκαλος;

Τον ρόλο των εφημερίδων αλλά και των υπολοίπων ΜΜΕ έρχονται να αναπληρώσουν τα ιστολόγια:Αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο.

Το ερώτημα είναι:Μπορούν τα blogs να συντηρηθούν,ώστε να μην κλείσουν;

Αφορμή γι’αυτή τη σκέψη μου έδωσε η ανάρτηση ενός από τα δημοφιλέστερα μπλογκς στην Ελλάδα,του “ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ”:Ούτε λίγο ούτε πολύ,δηλώνει ευθαρσώς πως έχει ανάγκη την οικονομική ενίσχυση των αναγνωστών του,καλώντας τους επιχειρηματίες να διαφημιστούν σε αυτό!!!

Ίσως η παραπάνω πρόταση να ξενίζει σε αρκετούς,όμως εμείς δίνουμε δίκιο στα παιδιά του μπλογκ:Οι συνεχείς αναρτήσεις δεν γίνονται ούτε στα…πεταχτά,ούτε είναι εύκολο να συντηρείς ένα ζωντανό μέσο όλο το 24ωρο!

Κι εδώ τίθεται το ερώτημα:Θα πλήρωνε κάποιος για να διαβάσει ένα μπλογκ;

Προσωπικά,θα έδινα ευχαρίστως ένα λογικό ποσό ανά μήνα για να διαβάσω καμιά δεκαριά που έχω ξεχωρίσει (δεν χρειάζεται να πω ποια είναι).

Όμως,είναι κατανοητή και η αντίδραση όσων τα θέλουν όλα τσάμπα:Έτσι είναι το Ίντερνετ,έτσι έγιναν δημοφιλή και τα ιστολόγια.

Παρόλα αυτά,υπάρχουν τρόποι για να βοηθήσουμε τα μπλογκς που επισκεπτόμαστε:

-Κλικάροντας στις διαφημίσεις που έχουν:Τα έσοδα τους είναι βέβαια πενιχρά,αλλά σ’εμάς δεν κοστίζουν τίποτα αυτά τα “κλικς”!

-Δωρίζοντας (donate) όπου υπάρχει το σχετικό “κουμπί” ένα ποσό της αρεσκείας μας.

-Το σημαντικότερο,κατά τη γνώμη μας:Όσοι έχουν μικρές επιχειρήσεις ή θέλουν να διαφημίσουν κάτι,να απευθύνονται στα μπλογκς βάζοντας μπανεράκια κλπ.Το κόστος είναι πολύ μικρότερο από τη διαφήμιση στα παραδοσιακά ΜΜΕ,αλλά πολύ αποτελεσματικότερο!

Εξάλλου,είναι άδικο μπλογκς με εκατοντάδες ή δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες καθημερινά να μην μπορούν να πάρουν κομμάτι από την διαφημιστική “πίτα”,όταν ανυπόληπτες φυλλάδες και εκπομπές τσεπώνουν τεράστια ποσά χωρίς να το αξίζουν,με βάση τη δημοφιλία τους!

Θα πει κάποιος:Για να βγάλεις λεφτά έχεις ιστολόγιο;

Απάντηση:Σαφώς όχι!Αλλά ένας,δύο ή δέκα απλοί εργαζόμενοι που διατηρούν ένα μπλογκ φροντίζοντας να έχει νέες αναρτήσεις καθημερινά,κάπως πρέπει να επιβραβεύονται για τον κόπο τους!

Επομένως,δεν μας προξενεί καμία εντύπωση η “αγγελία” του “Ξυπνήστε Ρε”:Ίσα-ίσα,τους δίνουμε και συγχαρητήρια για το θάρρος τους να πουν τα πράγματα όπως έχουν!

Κάτι που βέβαια ισχύει και για το δικό μας,ταπεινό ιστολόγιο:Το οποίο,σε αντίθεση με όσα λένε οι κακεντρεχείς-πως δηλαδή παίρνει…μηνιάτικο από τη Ρηγίλλης-έχει ανάγκη την επίσκεψή σας,τα κλικς σας στις διαφημίσεις και,γιατί όχι,τη διαφήμιση όσων το επιθυμούν!

Ειδικά στο τελευταίο,σκεφτόμαστε να βάλουμε δωρεάν μικρές αγγελίες για προσφορά και ζήτηση εργασίας,πωλήσεις αντικειμένων κλπ:Αν θέλετε,μπορούμε να το προχωρήσουμε άμεσα.

Αυτές οι λίγες σκέψεις για ένα θέμα άσχετο με την επικαιρότητα,αλλά που σίγουρα απασχολεί πολύ κόσμο που ασχολείται με τα ιστολόγια.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    Οι εφημερίδες θα ανοίξουν πάλι όταν ξεκινήσουν δημόσια έργα και παραμονές εκλογών.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    μια ερωτηση εχει μπει κανεις στο real gr? εγω οσους εχω ρωτησει ουτε το ηξεραν πως υπαρχει και ομως εχει κατακλυστει απο διαφημησεις ειναι ή δεν ειναι διαπλοκη αυτο και το ξυπνηστε με τετοια επισκεψημοτητα να μην μπορει να παρει διαφημησεις
    απο τα απιστευτα και ομως αληθινα

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΑΤ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΟΥΝ…….ΑΦΟΤΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΧΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ–ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ??

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *