Ο Πάγκαλος ξαναχτυπά: “Τα blogs είναι η δημοσιογραφία των εκβιαστών”

Κατά της ανωνυμίας των blogs τάσσεται με άρθρο του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Κάνει λόγο για τους χειρότερους βιαστές της ελληνικής γλώσσας. Τονίζει ότι ο τρόπος λειτουργίας τους καθαγιάζει την ρουφιανιά και ουσιαστικά ζητά νομοθετική παρέμβαση.
Με σκληρούς χαρακτηρισμούς αναφέρεται στη δημοσιογραφία των blogs ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, με άρθρο του στην “Καθημερινή”.

Ο κ. Πάγκαλος ζητά να……
ανοίξει δημόσιος διάλογος για ένα ζήτημα που όπως υποστηρίζει απειλεί τη δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης και τον χαρακτήρα της Δημοκρατίας μας.

Σημειώνει ότι η ανωνυμία των blogs, τα μετέτρεψε στο απόλυτο σύμβολο του πιο ακραίου λαϊκισμού και της συνωμοσιολογίας.

“Τα ανώνυμα blogs είναι σαν να γράφεις νύχτα στους τοίχους ένα καινούργιο σύνθημα κάθε 10 λεπτά, χωρίς να σε βλέπει κανείς και χωρίς, φυσικά, να υπογράφεις. Αυτή, ακριβώς, η ανωνυμία μετέτρεψε τα blogs από έμβλημα της ελευθερίας της έκφρασης και αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας, στο απόλυτο σύμβολο του πιο ακραίου λαϊκισμού” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πάγκαλος στο άρθρο του μιλάει για καλλιέργεια της ρουφιανιάς και καθαγιασμό της μαύρης κουκούλας και προσθέτει ότι ο δημόσιος λόγος των blogs αποτελεί τον χειρότερο βιαστή της ελληνικής γλώσσας.

“Η ανωνυμία των blogs δικαιολογείται με το επιχείρημα του φόβου: ο απλός πολίτης γράφει ανώνυμα γιατί (υποτίθεται ότι) η εξουσία καραδοκεί για να τον κυνηγήσει. Ετσι καλλιεργείται η ρουφιανιά και καθαγιάζεται η μαύρη κουκούλα. Οποιοσδήποτε μπορεί ανώνυμα να γράφει ό,τι θέλει χωρίς να έχει καμία ευθύνη ούτε γι’ αυτό που γράφει ούτε για τον τρόπο που το γράφει. Ο δημόσιος λόγος των blogs είναι ο χειρότερος βιαστής της ελληνικής γλώσσας. Εξαντλείται, πολλές φορές, στα βασικά ρήματα (κατά προτίμηση όσα έχουν σχέση με σεξουαλικές πράξεις) και τις συνήθεις βρισιές” γράφει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Συμφέροντα πίσω από την ανωνυμία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναγνωρίζει ως πλεονέκτημά τους την αμεσότητα, τονίζοντας όμως ότι τα blogs τρέφονται από φήμες και οι διαχειριστές τους δεν έχουν την ικανότητα να αξιολογήσουν τα γεγονότα, κάτι που φάνηκε στην πρόσφατη απεργία του τύπου, όταν και οργίασαν οι φήμες για ανασχηματισμό ή εκλογές.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστηρίζει ότι η συνήθεια νεαρών δημοσιογράφων να χρησιμοποιούν ως πηγή πληροφόρησης τα blogs αποτελεί Δούρειο Ίππο που καταστρέφει τις εφημερίδες.

Σημειώνει ακόμα ότι τα blogs δεν είναι αθώα και πίσω από την ανωνυμία κρύβονται δημοσιογράφοι που εξυπηρετούν συμφέροντα.

“Τα ανώνυμα blogs ελάχιστη σχέση έχουν με την δημοσιογραφία των πολιτών. Συνήθως, πίσω τους κρύβονται συγκεκριμένοι «δημοσιογράφοι» που διακρίθηκαν και διακρίνονται για οτιδήποτε άλλο εκτός από τη δημοσιογραφία. Ηδη παράγουν μια ολόκληρη γενιά «δημοσιογράφων» που θεωρούν την ηθική και τη δεοντολογία κάτι κακό και εντελώς άχρηστο. Προτιμούν να πλουτίσουν εκβιάζοντας μέσω του γνωστού κύκλου: η είδηση πρώτα δημοσιεύεται στο δικό τους «δέντρο» ανώνυμων blogs (έτσι βλέπεις το ίδιο κείμενο σε 20 blogs), μετά περνά σε κάποια περιθωριακή εφημερίδα και μετά σε κάποιο παράνομο τηλεοπτικό σταθμό. Η επιτυχία τους είναι όταν τη δουν γραμμένη σε κάποια έγκυρη εφημερίδα” τονίζει χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Πάγκαλος τονίζει ότι το καλύτερο δίκτυο blogs το συνθέτουν εκβιαστές και ακροδεξιοί που δεν αποδέχονται τα κοινοβουλευτικά πλαίσια.

Χαρακτηρίζει τα ανώνυμα blogs “δημοσιογραφία των εκβιαστών” και όχι “δημοσιογραφία των πολιτών” και προσθέτει ότι υπάρχει πλήρης ανομία στον χώρο της ενημέρωσης και νομοθετικό κενό στο διαδίκτυο που επιτρέπει στους διαχειριστές να μην γράφουν το όνομά τους, να πλήττουν τη δημοκρατία και να κατασπαράζουν ως λιοντάρια τον εκάστοτε στόχο τους.

news247.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

18 Comments

  1. microvios

    http://www.youtube.com/watch?v=q6uxhKf4gX4&feature=player_embedded

    ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΥΜΗΖΩ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ),ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΤΑΤΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ!!!
    ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΟ,ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ,ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Παιδιά ο Αξιότιμος κύριος Πάγκαλος έχει δίκιο.
    Τα blogs πρέπει να αλλάξουν όνομα και να λέγονται blow.
    Έτσι από τώρα και στο εξής να λέμε σε κάθε που αντιδρά, όχι έχω ένα blog, αλλά blow me …..

    Από τη γενιά των blogs θα πάμε στην γενιά των blow…..

    HENRY KISSINGER

    Reply
  3. "ANTI AMAZON"

    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ…. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ…. ΘΑ ΣΑΣ ΓΔΑΡΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΣΑΣ…. ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕΤΕ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΡΙΕΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

    http://anti-amazon.blogspot.com/2011/04/blog-post_24.html

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Χτυπα τον κωλο σου κατω χοντρε οσο θελεις.
    Το ιντερνετ δεν θα το φιμωσετε ποτε.
    Ειναι ανεξελεγκτο.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΣΩΠΑ ΡΕ ΑΝΤΡΑ,
    ΜΟΛΙΣ ΠΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
    ΠΕΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗ
    ΣΤΗΝ ΑΧΡΙΣΤΗ ΜΑΝΑ
    ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΑΘΕ ΤΡΟΠΟΥΣ
    ΝΑ ΤΗΣ ΜΙΛΑΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ
    ΝΑ ΣΕ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ!

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Αντε τραβα στο MEGA σου και πες καμια παπαρια σου και ασε τα blogs… κουραδομηχανη του ελεους!

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Άρα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάτι.

    Βαρύς ο λόγος της Δημοκρατικής φωνής.
    Μας ακούτε ( σιγά μην μας ακούτε )
    Σας πονάμε ( σιγά τα αυγά που σπάσαμε )
    Μας γράφεται ( στα παπούτσια σας τα ΑΡΜΑΝΙ )
    Κατάληξη
    Πιο δημοκρατική Χούντα δεν ξαναζήσαμε.

    Έχετε μάτια όμως και βλέπεται ΑΛΛΑ έχετε κότσια και μας γράφετε .

    Άραγε γιατί φοβόσαστε , μήπως εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ ανακαλύψουμε ότι τελικά ο μοναδικός μας εχθρός είναι αυτοί που εγκλημάτησαν και εγκληματούν σε βάρος της αξιοπρέπειας μας ,της θρησκείας μας, του πολιτισμού μας και γίνουμε ΕΝΑ ?
    Μας εσείς δεν μας αποκαλούσατε εχτές ως μικροαστούς που δεν έχουν τα κότσια να ξεσηκωθούμε .
    Τι άλλαξε ξαφνικά?
    Μας βάζετε σε σκέψεις εμάς τους << ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ >> και άλλα στολισμένους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ .

    Άρα μήπως σας πέφτει βαριά τόση δημοκρατία ?

    ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ

    Reply
  8. perdikiotis

    Ο Κυριος αντιπροεδρος με το γνωστο υφος του ξανακτυπα!!!
    Γιατι υποτιματε τη νοημοσυνη του κοσμου ?
    Οσοι δεν ειναι ελεγχομενοι απ' εσας λοιπον στην πυρα!

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Όταν μιλάμε στα κρατικοδιαπλεκόμενα μονολογώντας με τους φίλος και τους πρόθυμους είναι καλά.
    Η ηλικία του είναι για άμεση συνταξιοδότηση για να απαλάξει τους πολίτες από την άχαρη ενασχόληση του με τα κοινά.
    Τα blogs είναι η νέα εκκλησία του Δήμου και πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι αδύνατον να φιμωθούν.
    Όσο για τις ταμπέλες που κολλάει δεξιά και αριστερά είναι παλιά τακτική και ξεπερασμένη και δείχνει την πλήρη απομάκρυνση του από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

    Reply
  10. Ανώνυμος

    μμμμμμμμμμμμμμμμμμαλακας
    ή
    χοντρομμμμμμμμμμαλακας
    διαλέγετε και παίρνετε

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Σε τι ήρθαν να αντιδράσουν τα blogs :
    Στα πουλημένα ΜΜΕ και τους εγκάθετους, πληρωμένους, εκβιαστές και ψεύτες δημοσιογράφους.
    Στον ιδιωτικό στρατό της κυβέρνησης που δόλια υπονόμευε κάθε αυθόρμητη αντίδραση και κάθε αληθινή είδηση την οποία σέρβιρε όπως ήθελε, σχολίαζε όπως ήθελε και εμφάνιζε όπως ήθελε στο λαό.
    Στους εκβιαστές μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοεκδότες που απομυζούσαν το δημόσιο χρήμα, με τα θαλασσοδάνεια και τις κρατικές διαφημίσεις που τους έδινε ως αντάλλαγμα των υπηρεσιών τους η κυβέρνηση.
    Στην παραεξουσία των ΜΜΕ τα οποία εκβίαζαν όποιον ήθελαν, αναδείκνυαν όποιον ήθελαν στην εξουσία και διαστρέβλωναν κάθε υγιή αντίδραση του λαού.

    Ο μειοδότης των Ιμίων και του Σκοπιανού, ο φιλότουρκος που εξευτέλισε κατ' επανάληψη διεθνώς τη χώρα, δεν μπορεί να ομιλεί για μαύρες κουκούλες και ρουφιάνους.
    Τουλάχιστον από τα ανώνυμα blogs, κάθε πολίτης ξέρει από τι να φυλάγετε, καταλαβαίνει τις παγίδες και φιλτράρει και διασταυρώνει τις ειδήσεις.
    Αλλά από τα ανώνυμα blogs ενημερώνεται άμεσα, η δημοσιογραφία των πολιτών αποτελεί την καλύτερη, αμεσότερη και πιο δημοκρατική πηγή πληροφόρησης.

    Αλλά ο μειοδότης των Ιμίων, θέλει να προστατέψει τους μηχανισμούς που τόσα χρόνια ο ίδιος και οι όμοιοί του δοσιλόγοι, δημιούργησαν, που ξέρουν να τους ελέγχουν και ξέρουν να τους αντιμετωπίζουν.
    Η ανομία, μειοδότη, υπάρχει όχι στα blogs, αλλά στους επίορκους πολιτικούς, στους κλέφτες που ρήμαξαν ατιμώρητα τον τόπο και στέρησαν από τα παιδιά μας την ελπίδα.
    Η ανομία υπάρχει σε σένα μέσω των ντροπιαστικών νόμων που ψήφισες, για να γλυτώνεις ατιμώρητος.

    Εσύ είσαι ο εκβιαστής των πολιτών, ο νταβατζής του λαού, ο μειοδότης των Ιμιών. Εσύ δεν εκπροσωπείς κανέναν και τίποτα και δεν τολμάς να κυκλοφορήσεις παρά με συνοδεία 30 φρουρών.
    Εσύ είσαι που κατασπάραξες τη δημοκρατία του τόπου, οδήγησες τους νέους και τους ηλικιωμένους στην απόγνωση.
    Επίορκε κλέφτη.

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Έχει απόλυτα δίκιο! Η ανωνυμία είναι και παρανομία! γεμίσαμε σκουπίδια,χρειάζεται και ..φαράσι. Καλή Ανάσταση!!
    Ευφήτης.

    Reply
  13. Ανώνυμος

    ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ
    [ΧΟΝΤΡΟΨΟΦΙΜΙ]
    ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΩΜΑΣ ΠΟΛΥ ΑΝΤΕ ΘΑΨΟΥ ΗΣΥΧΑ…..

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *