Μαθήματα ανθελληνικής ιστορίας by Maria Repousi

του Γιάννη Δραπανιώτη
Ένα πρωινό περί τα τέλη Αυγούστου του 1922, μην έχοντας τι να κάνουν οι Έλληνες της Σμύρνης και των παραλίων της Ιωνίας, χτυπημένοι από τη θερινή ραστώνη και αφού βρίσκονταν σε εξέλιξη μια βαρετή εθιμοτυπική επίσκεψη του απεσταλμένου, του μεγάλου «φιλέλληνα» Κεμάλ Ατατούρκ, Νουρεντίν Πασά…

αποφάσισαν να σπάσουν την ανία και σκέφτηκαν να κάνουν μια εκδρομή στις απέναντι ακτές της Ελλάδας. Έχοντας όμως το κακό της Ελληνικής φυλής να τα κάνουν όλα την τελευταία στιγμή, δεν κράτησαν σειρά προτεραιότητας με αποτέλεσμα να στριμώχνονται στο λιμάνι της Σμύρνης για να ανέβουν στα αγγλογαλλικά κρουαζιερόπλοια.

Επίσης, όταν ο Αλή Πασάς πάτησε το Σούλι, φυσικά όχι για να το κατακτήσει, αλλά για να πάρει τους κατοίκους του από τα βουνά και να τους πάει σε καλύτερα μέρη, οι αχάριστοι Σουλιώτες έγιναν αχαλίνωτοι μυθοπλάστες και είπαν πως οι γυναίκες μαζί με τα παιδιά προτίμησαν να πέσουν από τα βράχια του Ζαλόγγου, παρά να πέσουν στα χέρια των ανδρών του Αλή και να ατιμαστούν. Ίχνος ντροπής δεν είχαν οι αθεόφοβοι, αν είναι ποτέ δυνατόν οι φιλεύσπλαχνοι σκεπετάριδες του Αλή να ατιμάσουν και να πειράξουν γυναικόπαιδα…

Αυτές είναι δύο μεγάλες «ιστορικές αλήθειες» και θα ζούσαμε ακόμη μέσα στην πλάνη αιώνων αν δεν βρισκόταν η «πεφωτισμένη» ιστορικός κ. Μαρία Ρεπούση να μας τις πει.

Θέλοντας να ….συνεχίσω και εγώ την έρευνα της έψαξα και βρήκα, ότι στις Θερμοπύλες ήρωας δεν ήταν ο Λεωνίδας, αλλά ο Εφιάλτης και πως ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής ήταν προστάτης των Ελλήνων και όσων Χριστιανών κατοικούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία….!!!!

Εδώ και αρκετό καιρό, η κ. Ρεπούση ακούραστα παραδίδει με πάθος μυριάδα μαθημάτων ανθελληνικής Ιστορίας, τόσο ανθελληνικής, που και οι πρακτικές του Μέττερνιχ θα ωχριούσαν μπροστά της. Φυσικά, αν η κ. Ρεπούση ήταν διπλωμάτης της Ιεράς Συμμαχίας των αρχών του 19ου αιώνα το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ελληνική Επανάσταση θα είχε επιτυχώς κατασταλεί και ο Σουλτάνος θα ζούσε και θα βασίλευε.

Έλεος, κάπου αυτό το ανθελληνικό παραλήρημα, που γίνεται μάλιστα και από εκπρόσωπο του Ελληνικού Λαού στο κοινοβούλιο, πρέπει να σταματήσει. Πρέπει κάποιος να πει στην ανιστόρητη κ. Ρεπούση, ότι λαός που ξεχνά και δεν τιμά την ιστορία του είναι λαός χωρίς μέλλον και να της πουν επίσης, ότι τα περί γενοκτονίας δεν είναι μύθοι, γιατί κανείς δεν γίνεται πρόσφυγας αν δεν βρίσκεται υπό διωγμό από τα χώματα που ζει. 

Η κ. Ρεπούση τέλος, που με περισσή υποκρισία καταδίκασε ένα 20χρονο παιδί, τον Κατίδη της ΑΕΚ, λέγοντας πως επέδειξε ασέβεια προς τους πρόσφυγες, ας μας πει, αυτή με ποιο τρόπο τους σέβεται;;;

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *