Εξαφάνισαν το cd με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία

Ανενημέρωτος συνελήφθη ο έντιμος υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης, ο οποίος σε….
σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουκλή, Π. Λαφαζάνη και Ζωής Κωνσταντοπούλου, απάντησε ως εξής:

«Τα cd που περιέχουν τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στις ελβετικές τράπεζες αποτελούν προϊόντα βιομηχανικής κατασκοπείας και γι’ αυτό δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για την απόκτησή τους από την ελληνική πλευρά». Το cd αυτό, που εστάλη στην Αθήνα με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, είναι ένα μέρος του cd που αγόρασε η καγκελάριος Μέρκελ από διευθυντή τράπεζας της Ελβετίας αντί 5 εκατ. ευρώ.
Το 2010 η Γερμανία έστειλε απόσπασμα του cd στην ελληνική κυβέρνηση με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών.
Το cd αυτό είχε φθάσει στα χέρια του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και βρισκόταν στο δεύτερο δεξιό συρτάρι του γραφείου του. Τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου περιχαρής είχε δηλώσει ότι κατέχει τα στοιχεία των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία.
Έκτοτε το θέμα αποσιωπήθηκε. Ίσως διότι αυτό το cd περιέχει κι ένα όνομα στενού συγγενικού προσώπου κορυφαίου πολιτικού της εποχής εκείνης, με καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Ο πράγματι έντιμος μέχρι στιγμής κ. Γιώργος Μαυραγάνης, ας φροντίσει να ανακαλύψει το cd για να μην εκτίθεται με ό,τι δηλώνει στην ελληνική Βουλή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *