CEO της Bosch: Η Ελλάδα θα πρέπει να εκδιωχθεί από την ευρωζώνη

Φρανκφούρτη (Dow Jones) – Ο Franz Fehrenbach, ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής Bosch, δηλώνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκδιωχθεί από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν δεν το κάνει εθελοντικά, σύμφωνα με άρθρο που πρόκειται να δημοσιευτεί την Παρασκευή.

Το ελληνικό σύστημα είναι «σάπιο» και αποτελεί ένα δυσβάσταχτο βάρος για την …………
κοινότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέρεται να δήλωσε στο άρθρο του.

Η συνθήκη της ΕΕ θα πρέπει να αλλάξει για να επιτραπεί η εκδίωξη ενός μέλους, προσθέτει. Ένα ενιαίο νόμισμα μπορεί να λειτουργήσει μόνο με κοινούς φόρους, προϋπολογισμό και οικονομικές πολιτικές, και οι ασθενέστερες χώρες θα χρειαστεί να παραμείνουν εκτός αυτών των τακτικών για αρχή, δηλώνει.

«Δεν μπορούμε να αποφύγουμε μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων», φέρεται να δήλωσε ο Fehrenbach.

Η Ελλάδα θα πρέπει να δεχθεί στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επαναφέρει τη δραχμή, προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της, προσθέτει.

Σύμφωνα με την έρευνα του περιοδικού σε 300 managers, το 57% αυτών επιθυμούν την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, αναφέρει το άρθρο.

Αυτή τη στιγμή, «η χώρα αυτή έχει πλούσιους που φοροδιαφεύγουν και συνταξιούχους-φαντάσματα, ένα κράτος χωρίς λειτουργική διοίκηση», τονίζει ο Fehrenbach, σύμφωνα με το άρθρο.

www.capital.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *