Διευθυντής CIA για πιθανή ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία: “Σε 3 ώρες οι ρωσικές Στρατιές φτάνουν στο Κίεβο”!

Aφοπλιστικά ειλικρινής ο διευθυντής της CIA John O. Brennan απαντώντας στο ερώτημα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων του Κογκρέσου “Αν όντως ο ρωσικός Στρατός μπορεί μέσα σε ….
τρεις ώρες να προελάσει μέχρι το Κίεβο και αν υπάρχουν πληροφορίες για κάτι τέτοιο” απάντησε ως εξής:  “Υποθέτω ότι μόνο ο Πούτιν το γνωρίζει αν θα επιτεθεί. Αν, ναι, τότε υπάρχει αυτή η δυνατότητα”.

Τις δηλώσεις του διευθυντή της CIA αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα Washington Times.

Ο επικεφαλής της CIA δήλωσε ακόμα ότι “Ο ρωσικός στρατός διαθέτει την απόλυτη δυνατότητα να προελάσει στην ανατολική Ουκρανία. Είμαστε σε ένα πολύ λεπτό και οριακό σημείο” και υπερασπίστηκε την εκτίμηση των αναλυτών της υπηρεσίας για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο ίδιος εμφανίστηκε πρόθυμος να αντιμετωπίσει ερωτήσεις των Αμερικανών γερουσιαστών, σχετικά με το γιατί οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, απέτυχαν να προβλέψουν την πρόσφατη επέμβαση της Ρωσίας στη χερσόνησο της Κριμαίας.

“Πολλοί από εσάς, θέλατε η CIA να προβλέψει το μέλλον, όπως την απόσχιση της Κριμαίας και την ενσωμάτωση της στην Ρωσία, καθώς και το ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα προχωρήσουν σε εισβολή στην ανατολική Ουκρανία” παρατήτρησε ο J.Brennan στο ακροατήριο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στην Ουάσιγκτον.

“Αλλά η αλήθεια είναι σαφής και απλή”, είπε ο ίδιος. “Σχεδόν όλα τα μελλοντικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας, διαμορφώνονται από πολλές παραμέτρους και μεταβλητές και ακόμη οι οποιεσδήποτε εξελίξεις που δύναται να συμβούν, απαιτούν τις εκτιμήσεις και τις αποφάσεις της ηγεσίας. Υποθέτω ότι μόνο ο Πούτιν το γνωρίζει αν θα επιτεθεί. Είναι ένας εν πολλοίς απρόβλεπτος ηγέτης στις κινήσεις του αν εκτιμήσει ότι τον έχουν εξαπατήσει και νιώθει ότι έχει προσβληθεί”, κατέληξε ο Brennan.

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Αριζόνα, Τζον Μακέιν, ήταν επιθετικός κατά των υπηρεςσιών στρατιωτικών πληροφοριών, υποστηρίζοντας κατά τη διάρκεια της ακρόασης του Κογκρέσου την περασμένη εβδομάδα ότι, “οι εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών αποτέλεσαν μια τεράστια αποτυχία στο να εντοπίσουν τις πραγματικές προθέσεις του Πούτιν και να προβλέψουν την πιθανότητα με την οποία ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να ενεργήσει στην Ουκρανία”.

Η δημοκρατική γερουσιαστής της Καλιφόρνια Dianne Feinstein, που κατέχει και την θέση του Προέδρου της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, ανέφερε επίσης, ότι η κοινότητα έχει “εκπλαγεί” από την εξέλιξη της ρωσικής παρέμβαση στην Κριμαία.

“Η υπόθεση στην Κριμαία είναι πλέον τελειωμένη υπέρ της Ρωσίας”, είπε η κα Feinstein.

Την ίδια στιγμή η ομάδα που έχει καταλάβει την εξουσία στο Κϊεβο, εκλιπαρεί την Δύση να παρέμβει στρατιωτικά. Αλλά χωρίς να εισακούγεται, ακόμα. τουλάχιστον…

Δρώντας υποστηρικτικά στα “κεντρικά” της CIA το Stratfor αναφέρει σε ανάλυσή του επικεφαλής του George Friedman, στο βιβλίο του “The Next 100 Years”:

“Το ΝΑΤΟ μπορεί να είναι αποτελεσματικό μόνο αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν στρατιωτική δύναμη. Η πολιτική όμως του Ομπάμα για την Ασία και η εφαρμογή του σχεδίου «Ασιατικός Πυρήνας» που έχει ως στόχο την περικύκλωση της Κίνας, και κατ’ επέκταση της Ρωσίας, μετατόπισε ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις και πολεμικό υλικό προς την Ασία και τον Ειρηνικό, σε συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ που συνορεύουν με την Κίνα. Οι δυνάμεις αυτές όμως λείπουν τώρα από το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη. Οι ΗΠΑ διαθέτουν σήμερα στην Ευρώπη 64.000 στρατιώτες, ενώ την εποχή του Ψυχρού Πολέμου ο αριθμός αυτός ήταν 450.000”

Όσον αφορά την Ουκρανία και το στρατιωτικό σκέλος της υπόθεσης αναφέρουμε χαρακτηριστικά την δήλωση του καθηγητή Joseph Parent του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι και ενός εκ των σπουδαιότερων αναλυτών της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής: «Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να ριψοκινδυνεύσουν ένα συμβατικό πόλεμο με την Ρωσία για να προστατεύσουν τους γείτονές της, διότι οι στρατιωτικές δυνατότητες μας εκεί είναι περιορισμένες και η διαμάχη μπορεί να κλιμακωθεί σε πυρηνικό πόλεμο».

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *