Ο Αρχηγός της CIA ,πέντε μέρες στη Τουρκία.Γιατί έκανε το ταξίδι.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Οι ΗΠΑ δείχνουν να ανησυχούν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και θέλουν την Άγκυρα δίπλα τους , γι’ αυτό φαίνεται και πραγματοποιήθηκε η “μυστική” αποστολή του αρχηγού της CIA Λίον Πανέτα στην Τουρκία.
Ο αρχηγός της CIA επισκέφθηκε την Τουρκία στα τέλη Μαρτίου και έμεινε στην τουρκική πρωτεύουσα για διαπραγματεύσεις και…
συνομιλίες, ακριβώς 5 ημέρες!

Η επίσκεψη Πανέτα αποκρύφτηκε απο την κοινή γνώμη.

Η άφιξη του έγινε αργά τη νύχτα όπως και αναχώρηση του.

Ο αρχηγός της CIA είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν και πολλούς αξιωματούχους της κυβέρνησης και του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας.

Αυτές τις 5 ημέρες της παραμονής του, ο Πανέτα συζήτησε τις εξελίξεις στις κρίσεις στη Λιβύη και στη Συρία, επίσης εξετάστηκαν οι σχέσεις Τουρκίας -Ισραήλ αλλά και η δράση του PKK στη Νοτιοανατολική Τουρκία.

Στο θέμα της Λιβύης διαπιστώθηκε οτι υπάρχει κενό ελέγχου στα χερσαία σύνορα, στη Συρία πως η κατάσταση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Επίσης εξετάστηκε και ο “κρυφός κωδικός” ο οποίος περιλαμβάνει την προστασία και διάσωση της οικογένειας Άσαντ σε περίπτωση αλλαγής τους καθεστώτος στη χώρα.

Ο Πανέτα μετα απο τις διαδοχικές συσκέψεις αναχώρησε απο την Τουρκία χωρίς να γνωρίζουν πολλοί, κάτι για την παρουσία του στην ΄Αγκυρα..

onalert.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΟΥΣΤ ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ@@@@@@@ ΠΡΕΖΑΚΗΔΕΣ=357562&^^^(&(&^%$^ΘΑΝΑΤΟΣ+++++++++ΣΤΟΝ ΑΠΗΓΑΝΟ ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΟΥΣΤ ΞΟΥΣ@@@++++++++^&*$$$+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++================ΑΝΘΕΛΛΗΝΕς…………….ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΨΩΜΙ ΚΙ'ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΩΤΣΟ ΒΑΣΗΛΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    ΩΙΛΙΦ+

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΝΑ ΓΙΑΤΊ !!!!!!!

    Από τη CIA στο Πεντάγωνο ,μέσω Τουρκίας ο Πανέτα!

    Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Λίον Πανέτα, θα αντικαταστήσει τον Ρόμπερτ Γκέιτς στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.
    Η θέση του Πανέτα στην ηγεσία της CIA θα πάρει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, Ντέιβιντ Πετρέους, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC και NBC.

Τελευταίο ταξίδι του Πανέτα για τη CIA αυτό στη Τουρκία.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα θα διορίσει επίσης τον βετεράνο διπλωμάτη Ράιαν Κρόκερ ως πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, μετέδωσε το NBC. Οι διορισμοί αυτοί απαιτούν επικύρωση από τη Γερουσία.

Ο Ρόμπερτ Γκέιτς, ο νυν επικεφαλής του Πενταγώνου και πρώην διευθυντής της CIA, είχε καταστήσει σαφές ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει φέτος από τη θέση του υπουργού Άμυνας.


    Reply
  3. Ανώνυμος

    ολα θα τα δουμε συντομα σο πολεμικο σκηνικο που στηνεται..ο καιροσ ηρθε κ ειναι κοντα η ωρα που θα ηχησουν οι σειρηνεσ.

    Reply
  4. ελενα

    μηπως γιατι δεν ελεγχουν την κατασταση στην συρια και φοβουντε οι τουρκοι οτι θα τους την πεσουν οι κουρδοι και παει περιπατο η μαγκια τους…αμα αρχισουν οι κουρδοι της συριας του ιρακ και αυτοι που ειναι στο αραρατ..την εχουνε πουτσισει!!!και τρεχουν οι αμερικανοι να "μαζεψουν'τα αμαζευτα!!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΙΡΑΚ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ !!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *