Η νεοφιλελεύθερη CITY AM & Capital Economics “απαντούν” στον Μιχελάκη: “Η ελληνική ύφεση δεν δείχνει σημάδια τέλους”

Η νεοφιλελεύθερη βρετανική εφημερίδα City AM και η Capital Economics φαίνεται ότι απαντούν στη νέα ένεση αισιοδοξίας που πήγε να μας χορηγήσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με τον Μιχελάκη…

Μια ανάσα πριν την ανάπτυξη λέει ο Μιχαλάκης, αλλα η City AM και η Capital Economics, έχουν άλλη γνώμη.

Η βρετανική City AM, τον Αύγουστο, είχε επιτεθεί στις φαντασιώσεις Greekovery & success story, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε άρθρο της ότι, “Ηλίθιες οικονομικές πολιτικές μπορούν να καταστρέψουν μια χώρα”.

Πιο έντονα τον Σεπτέμβριο η Capital Economics αποδιέλυσε κάθε κυβερνητική προπαγάνδα για Greekovery, καθώς δημοσίευσε πίνακες και στοιχεία, προβλέποντας όχι μόνο μη ανάκαμψη στην Ελλάδα το 2014 αλλά επιπλέον πτώση 2% .

Αν διερωτάστε ακόμη πιο είναι το παιχνίδι των Μιχελάκηδων , των Αδώνιδων, των Στουρναραίων, Σαμαράδων και Βενιζέλων, την αποστομωτική απάντηση μας την έδωσε εντιτόριαλ του GUARDIANπριν λίγο καιρό.

“Η τακτική της κυβέρνησης είναι να εκλιπαρεί τους Έλληνες να συνεχίσουν να ελπίζουν”.

Παραθέτουμε ένα μέρος των δημοσιευμάτων του Ξένου Τύπου που αποδομούν τις κυβερνητικές φαντασιώσεις, στο τέλος της ανάρτησης του LEFTeria-news

Greek recession shows no signs of ending says Capital Economics

by Guy Bentley
November 14, 2013,

Forecasts of Greek economic growth remain too optimistic, according to Capital Economics. The London-based consultancy says that the modest improvement seen in the third quarter GDP figures has failed to significantly benefit Greece.

O Πίνακας είναι από MORGAN STANLEY / BUSINESS INSIDER.

Η ελληνική ύφεση δεν δείχνει σημάδια ότι τελειώνει λέει η Capital Economics

Οι προβλέψεις για ελληνική οικονομική ανάπτυξη παραμένουν υπερβολικά αισιόδοξες, σύμφωνα με την Capital Economics.

Η εταιρεία συμβούλων με έδρα το Λονδίνο, δηλώνει ότι η μέτρια βελτίωση που παρατηρήθηκε στα στοιχεία του ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο, δεν κατάφεραν να ωφελήσουν σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα.
Μια ταχεία εκτίμηση του ελληνικού ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο έδειξε ότι το ΑΕΠ είχε πέσει από -3.7% σε -3.0, το μεγαλύτερο ποσοστό του από το δεύτερο τρίμηνο του 2010.

Η Capital Economics πιστεύει ότι τα στοιχεία για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου ήταν απογοητευτικά και είχε προβλέφτεί ότι η ισχυρότερη ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού θα είχε ένα μεγαλύτερο όφελος για την οικονομία.

Η Capital Economics αναφέρει στο ενημερωτικό της σημείωμα σχετικά με την ευρωπαϊκή οικονομία, ότι το ισοζύγιο των εισπράξεων των ταξιδιωτικών υπηρεσιών για το τρίτο τρίμηνο δείχνουν ότι ο τουρισμός αυξήθηκε κατά 10% περίπου σε ετήσια βάση.

Ο τουρισμός πιθανώς αντιπροσώπευε σχεδόν το 20% του ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο κάθε έτους και ότι η αύξηση του τουρισμού κατά το τρίτο τρίμηνο θα μπορούσε να ενισχύσει το ΑΕΠ κατά τουλάχιστον 2 %.

Η Capital Economics πιστεύει ότι υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους ο τομέας του τουρισμού είναι πιθανό να μειωθεί τους επόμενους μήνες: η εκδήλωση του χειμώνα και η πτώση του τουρισμού σε κανονικές τιμές, που σημαίνει ότι ο τομέας θα συρρικνωθεί ως ποσοστό της ελληνικής οικονομίας.

Οι προβλέψεις της τρόικας για 0,6% αύξηση του ΑΕΠ το επόμενο έτος είναι πολύ αισιόδοξες, σύμφωνα με το σημείωμα, και μια πτώση 2% είναι πιο πιθανό.

Επίσης η CITY AM δημοσιεύει ένα μέρος της ανάλυσης του οικονομολόγου της Capital Economics,Ben May, η οποία καταλήγει:

“Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι τα προβλήματα στην Ελλάδα έχουν δρόμο άκομη για να τελειώσουν”.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – ΑΠΟΔΟΣΗ: LEFTeria-news

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *